JAGODNI IZBOR

Kraja zajcev, kamenjanje gasilcev, drama v cvetličarni ...

S.S.
1. 6. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

10 Ljubljanski policisti so oglobili voznika osebnega avtomobila znamke Audi, ki je po avtocesti od Domžal proti Šentjakobu peljal s hitrostjo 272 kilometrov na uro.

9 Na Bledu so v kovinskem zabojniku zagorele smeti. Škode in poškodovanih ni bilo.

8 V Grosupljem so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil 38-letnik v neregistriranem avtomobilu, z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so policisti povzročitelju zaplenili in ugotovili, da gre za starega znanca, ki so mu v zadnjih štirih letih v različnih postopkih, skupaj z zadnjim, zaplenili že 23 vozil. Sledita mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

7 V Celju so policisti pridržali moškega, ki je žalil zaposlene v eni od cvetličarn in jim grozil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

6 Šentjernejski policisti so v Jelendonu s prsti v marmeladi zasačili 51-letnika, ko je en kubični meter drv, ki niso bila njegova, žagal in zlagal v kombi. Drva so vrnili lastniku, nepridiprava pa kazensko ovadili.

5 V Lidlu v Krškem so trije nepridipravi zgrabili dva zaboja energijske pijače Monster, v vrednosti nekaj več kot 60 evrov, in ju želeli odnesti brez plačila, a jih je zalotil varnostnik in pridržal do prihoda patrulje.

4 Na Drnovem so neznanci oškodovanki ukradli kolo, s katerim se je pripeljala na njivo delat. Ker je bila na drugi strani njive, tatvine ni opazila, dokler ni dela končala. Gre za starejše svetlo zeleno žensko kolo.

3 V Bohinju je voznik pozabil zategniti ročno zavoro, zato se je avto sam premaknil z mesta in povzročil škodo na tuji lastnini. Ogrožen ni bil nihče, policija pa bo voznika oglobila za prekršek.

2 V Brezju pri Novem mestu so posredovali gasilci zaradi prijave o gorečem kombiju. Policisti so na kraju ugotovili, da je kombi zažgal 34-letni lastnik, ki bo zaradi močnega zadimljenja tudi oglobljen. Ko so gasilci zapuščali naselje, so jim v vozilo začeli metati kamenje. Pozneje so ugotovili, da so jim s kamenjanjem poškodovali dve dvižni roleti in povzročili za nekaj sto evrov škode.

1 V Kamnem Potoku v občini Trebnje so policisti obravnavali vlom v garažo oziroma zajčnik. Lastnik pogreša deset zajcev. Škode je za nekaj manj kot dva tisoč evrov.