Milijonska škoda

FOTO: Na farmi v plamenih končalo več kot 5000 puranov, približno 1000 so jih rešili

S.R.
30. 5. 2020, 20.17
Posodobljeno: 30. 5. 2020, 20.21
Deli članek:

Na puranji farmi na Bavarskem je danes izbruhnil požar, ki je pogoltnil najmanj 5000 puranov in povzročil za približno milijon evrov škode.

Feuerwehr Ansbach
Požar na puranji farmi.

Požar je izbruhnil na puranji farmi v bližini bavarskega kraja Lehrberg. Najprej je zagorelo v skladišču, ogenj pa se je hitro razširil na prostore, kjer živijo te domače živali s poudarjeno golšo, ki se rade znajdejo na jedilniku tistih mesojedcev, ki zavračajo rdeče meso. Več kot 5000 jih je poginilo. 

Feuerwehr Ansbach
Požar na puranji farmi.

Nad farmo, kjer še vedno tli, se je vil gost dim, ki se je razvlekel čez bližnje njive in polja, poroča portal nordbayern.de. Na kraju se je znašlo več kot 150 gasilcev, ki so glavnino ognja ukrotili razmeroma hitro, a bo njihova prisotnost zaradi tleče žerjavice predvidoma nujna še dolgo v noč. Vzrok požara še ni znan, a naj bi bila v skladišču shranjena tudi slama, zato se je ogenj hitro razširil na streho, od tam pa na hlev, kjer je bivalo približno 6500 puranov. Po navedbah tiskovne predstavnice policije jim je uspelo približno 1000 puranov rešiti. Po prvih ocenah je v požaru nastalo za približno milijon evrov škode.