Srhljivka na srbski avtocesti

Mladi Stefan iz avtomobila padel na avtocesto, nato so ga povozila najmanj štiri vozila

R.T.
30. 5. 2020, 15.25
Posodobljeno: 30. 5. 2020, 15.45
Deli članek:

Na srbski avtocesti med Beogradom in Čačkom je ponoči obležalo truplo 22-letnika mladeniča. Podrobnosti nesreče so srhljive.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zdaj je že jasno, da je za posledicami grozljive prometne nesreče, ki se je ponoči pripetila v bližini cestninske postaje Preljina pri Čačku, umrl 22-letni Stefan. Nekoliko dlje od mesta, kjer je obležalo njegovo truplo, je počivalo tudi njegovo poškodovano vozilo. Kot poročajo srbski mediji, se domneva, da je Stefan zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitno ograjo. A tam se je njegova groza šele začela. 

Vozilo znamke Opel astra je zletelo z avtoceste, se prevračalo in končno pristalo na strehi v jarku ob avtocesti. Stefana, ki naj med vožnjo ne bi uporabljal varnostnega pasu, je med prevračanjem vrglo iz avtomobila. Nesrečnik je obležal na avtocesti, kjer so ga nato povozila najmanj štiri vozila. Policijo so poklicali šokirani vozniki. 

Alkotest je pokazal, da nihče od voznikov, ki so zapeljali čez njegovo truplo, ni vozil pod vplivom alkohola, vsi po vrsti pa so pojasnili isto zgodbo. Povozili so truplo, ki je ležalo na cesti, se ustavili in poklicali policijo. Ta dogodek še vedno preiskuje, preiskovalci pa poskušajo tudi s pomočjo videonadzoraugotoviti, ali je čez Stefana poleg četverice zapeljalo še kakšno vozilo.