Tragično, a grozljivo

VIDEO: Po smrti očeta v zaklenjeni sobi našli podhranjena najstnika, oblečena le v plenice

R.T.
28. 5. 2020, 14.15
Posodobljeno: 28. 5. 2020, 14.22
Deli članek:

O grozljivem odkritju poročajo iz avstralskega mesta Brisbane.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na posestvo v predmestju Brisbana na vzhodni obali Avstralije so v sredo zjutraj zaradi prijave pohiteli policisti in reševalci. Na kraju so našli truplo 49-letnega moškega, a še bolj strahotno je bilo njihovo naslednje odkritje. Izza zaklenjenih vrat spalnice so slišali pritajene zvoke, v sobi pa nato naleteli na 17 in 19 let stara brata, domnevno sinova pokojnega, poročajo avstralski mediji. 

Najstnika sta bila podhranjena in oblečena zgolj v plenice. Oba sta avtista in nista sposobna verbalne komunikacije, zanju pa naj bi več let skrbel sam oče. Reševalci so ju nemudoma prepeljali v bolnišnico. Očetova smrt sicer naj ne bi bila sumljive narave, rezultati obdukcije pa še niso znani. 

Živeli v umazaniji

Sosedom razmere za štirimi stenami te družinske hiše niso bile neznane. Kot so opisali, je družina živela v umazaniji, v zadnjih letih pa je situacija postajala vse hujša. Kot je opisal eden, so se po kuhinji sprehajale tudi kokoši. Na to so opozarjali tudi pristojne. Že konec leta 2018 naj bi eden od sosedov posnel fotografije, s katerih je razvidno, kako se fanta v plenicah igrata na vzmetnici v umazani sobi. Po navedbah Gayle Smith, ki je, ko sta bila fanta še otroka,pogosto vskočila kot varuška, je imel oče zdravstvene težave, zdravniki pa naj bi mu dejali, da ne bo živel več dolgo. Sama pravi, da je bil tudi oče »žrtev« in da mu država ni dovolj pomagala. Dejala je, da je imel otroka rad, a da se je morda sramoval, da »zanju ni mogel več skrbeti.« »Žalosti me, da bodo ljudje zdaj mislili, da je bil pošast,« je še dodala. 

Oblasti v zvezni državi Queensland so že napovedale temeljito preiskavo primera, policija pa več informacij o zadevi ni želela razkriti. Pred posestvom se je med tem že nabralo tudi nekaj cvetja, ki so ga tja položili sosedje, eden med njimi pa je na ogrado pripel tudi sporočilo, na katerem je zapisano: »Pogrešali te bomo, Pauly.« Pauly je bilo ime očetu, ki je imel kot kaže med sosedi številne prijatelje.