Potrkali so na njegova vrata

FOTO: Zaradi namišljenega dolga naj bi 19-letnemu Mariborčanu grozil s smrtjo

S.R.
28. 5. 2020, 13.53
Posodobljeno: 28. 5. 2020, 14.17
Deli članek:

Med hišno preiskavo so na njegovem domu našli orožje in drogo.

PP Maribor I
Zaseženi predmeti.

V ponedeljek 25. maja se je na mariborske policiste za pomoč obrnil 19-letni Mariborčan, ki je pojasnil, da ga izsiljuje 26-letni sovaščan. Grozi da mu z orožjem, tudi z ubojem. Od njega naj bi terjal vrnitev večje vsote denarja, dolga, ki naj bi nastal kot posledica igranja spletnega pokra in nakupa prepovedane droge. Po pojasnilih mlajšega je šlo  za namišljen dolg.

Mariborski policisti so 27. maja na domu 26-letnika opravili hišno preiskavo, v okviru katere so zasegli pištolo z nabojnikom, naboji in kovinskim dušilcem zvoka. Za orožje ni imel dovoljenja. Zasegli so še kovinsko teleskopsko palico, ki se šteje za hladno orožje, katerega posest ni dovoljenja, in lesen kij. Našli so še zavitek zavitek ALU folije s praškasto grudasto snovjo bele barve in drug zavitek s posušenimi rastlinskimi delci. Sumijo, da gre za prepovedano drogo.

PP Maribor I
Zaseženi predmeti.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja, pečanja z drogo, posedovanja pištole z dušilcem ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ga čaka kazenska ovadba na Okrožno državnemo tožilstvo v Mariboru. Zaradi hladnega orožja in manjše količine droge bo po hitrem postopku deležen odločbe o prekršku.

PP Maribor I
Zaseženi predmeti.