En dan na begu

Peter in Stefan pobegnila s psihiatrije, začel se je lov, ki se je končal v krvi

R.T.
28. 5. 2020, 09.52
Posodobljeno: 28. 5. 2020, 09.58
Deli članek:

Policijski lov za pobeglima roparjema se je končal v drami s talko in smrtno žrtvijo.

Polizei
Beg se je za Petra (levo) in Stefana (desno) končal v Aachnu.

Nemška roparja 37-letni Peter B. in 43-letni Stefan K. sta po aretaciji zaradi odvisnosti od droge pristala na zaprtem oddelku forenzične psihiatrične klinike v občini Bedburg-Hau na skrajnem zahodu Nemčije. V ponedeljek malo pred 23. uro sta napadla enega od zdravstvenih delavcev, ga obvladala in ga z nožem prisilila, da jima je odprl pot na prostost. Pod pretvezo, da je treba odnesti smeti, je moral varnostnika prepričati, da odpre vrata. S kraja sta se odpeljala z njegovim fordom in izginila v noč, poroča nemški Bild. 

Polizei
Peter B.

Sledila je obsežna iskalna akcija, v torek pa so vozilo opazili v 150 kilometrov oddaljenem Aachnu. Ubežnika je nato policija iskala s helikopterjem in psi sledniki, več policistov pa je skrbno opazovalo visok stanovanjski blok, v katerem je eden od roparjev še nedavno bival. Izkazalo se je, da sta se tja tudi zatekla. Malo po 19. uri zvečer so ju opazili, kako stavbo zapuščata, policisti pa so planili. »Stoj!« je po navedbah časnika zakričal eden od policistov, ubežnika pa sta se pognala v beg in si na bližnjem igrišču za talko izbrala nič hudega slutečo mamico. Od zadaj jo je zagrabil Peter in ji na vrat prislonil rezilo. Za ukaze policistov mu je bilo malo mar, napeto ozračje pa so končno presekali streli iz policijske pištole. Drama se je končala nekaj minut čez 20. uro, ko je Peter obležal na tleh. 

Talka je ostala nepoškodovana, Peter je izgubil življenje, Stefan pa jo je odnesel z lažjimi poškodbami, a v rokah policije. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica okrožnega državnega tožilstva v Aachnu, je pri ravnanju policistov šlo za očitno dejanje v sili, ki ga bodo preiskali zgolj rutinsko.

Polizei
Stefan K.