smrt 22-letnika

Z obsodilno sodbo se je končala smrtonosna dirka na Viru pri Domžalah

S.S.
26. 5. 2020, 20.20
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je z obsodilno sodbo končala smrtonosna dirka na Viru pri Domžalah, ki je bila 13. septembra 2014 usodna za takrat 22-letnega Jordana Latasa.

CPV Domžale
Tragična nesreča se je zgodila 13. septembra 2014 okoli 15.40 na Papirniški cesti na Viru pri Domžalah.

Elbasan Destani je bil obsojen na šest let zapora, Ardit Ademi pa na dve leti in pol. Če bo obsodba obveljala, prvi za dve leti ne bo smel sesti za volan, drugi pa leto in pol.

Po zatrjevanju tožilstva sta obtožena kritičnega popoldneva tekmovala, kdo bo hitrejši, in vozila vštric. Ademi po desni, Destani pa po levi, s hitrostjo najmanj 160 kilometrov na uro oziroma 110 kilometrov na uro več od dovoljene, ko je prišlo do silovitega trčenja med Destanijem in 22-letnim Jordanom Latasom v hondi, ki se je s parkirišča nasproti trgovine Tuš vključeval na prednostno Papirniško cesto.

Honda je po trčenju zadela hidrant, prometni znak in betonsko ograjo ter obstala povsem zverižena na cesti, Latasa pa je vrglo iz vozila in je dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Obtožena sta se sicer branila, da nikakor nista tekmovala in da se med seboj poznata zgolj bežno.