Ni dokazal silobrana

Izrečena kazen za umor 34-letnega domačina iz Bovca

G.G./STA
26. 5. 2020, 12.38
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 09.18
Deli članek:

Zaključilo se je sojenje za umor Romana Komaca oktobra lani v Bovcu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na zatožni klopi se je znašel 24-letni Jasmin Suljić iz BiH, ki so mu mnenju sodišča dokazali, da je 34-letnega Romana Komaca iz Bovca umoril na zahrbten način. Sodnica Darinka Kogoj mu je izrekla 18 let zaporne kazni, ki pa še ni pravnomočna. Do njene pravnomočnosti 24-letni Suljić iz BiH ostaja v priporu, kasneje pa bo lahko zaprosil za prestajanje kazni v domovini.

Po popivanju ga je napadel z lovskim nožem

Po celodnevnem popivanju je obsojeni Suljić 2. oktobra okrog polnoči prišel do stanovanja žrtve. Po vstopu v stanovanje je ugotovil, da 34-letnik ni sam, zato ga je povabil pred vhodna vrata in ga tam napadel v lovskim nožem.

Umorjeni je imel na telesu enajst vbodnih ran in je zaradi poškodbe vitalnih organov izkrvavel.

Razlog za zahrbten napad z nožem, ki ni bil last Suljića, ni popolnoma jasen, domnevno naj bi do njega prišlo zaradi ljubosumja. Suljić je namreč napad z nožem priznal, vendar ob tem povedal, da se dogajanja ne spomni.

Čeprav se je Suljić branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo v tem primeru za silobran, pa tega niso mogli dokazati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila Suljićevo izjavo.

Zahtevali 30 let zapora

Sojenje so spremljali tudi nekateri krajani Bovca, prijatelji in svojci, ki so pred stavbo novogoriškega okrožnega sodišča pripravili tudi miren protestni shod. Z izrečeno kaznijo 18 let zapora niso zadovoljni, vendar je niso želeli komentirati.

Zagovornik žrtvinih svojcev Franci Matoz, ki sicer na današnji razglasitvi sodbe ni bil prisoten, je sicer povedal, da se z višino izrečene kazni nikakor ne strinjajo, vendar nimajo možnosti pritožbe na višino zaporne kazni. Svojci in prijatelji umorjenega pa so prepričani, da si Suljić zasluži najvišjo zaporno kazen, to je 30 let zapora