Droge in hladno orožje

Začelo se je s prometnimi prekrški, potem so pri 45-letnem Mariborčanu našli heroin in kokain, doma je skrival hladno orožje

A.S.
25. 5. 2020, 15.45
Posodobljeno: 25. 5. 2020, 15.57
Deli članek:

Pri sebi je imel kokain in heroin, doma pa je skrival tehtnico in hladno orožje.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti so v petek okoli 7.30 ustavili 45-letnega Mariborčana, ki ni le sedel za volanom neregistriranega osebnega avtomobila, temveč registrski tablici sploh nista pripadali vozilu, ki ga je vozil. 45-letnik prav tako ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola oziroma mamil, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da med vožnjo ni bil vinjen. Opravili so postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov prepovedanih drog, ki pa je bil pozitiven. Strokovni pregled je 45-letnik odklonil. Nadaljnjo vožnjo so mu možje v modrem prepovedali in mu zasegli vozilo. 

Med postopkom so policisti pri Mariborčanu našli in mu zasegli skupno šest zavitkov, v katerih sta bila rjav in bel prah. S preliminarnim testiranjem so ugotovili, da gre za prepovedani drogi heroin in kokain.

Zasežene snovi so po opravljenem preliminarnem testiranju poslali v Nacionalni forenzični laboratorij.

Ker so policisti posumili, da se 45-letnik ukvarja z razpečevanjem mamil, so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Še isti dan so na podlagi odredb preiskovalnega sodnika mariborskega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu, ta jih ni pustila praznih rok. Zasegli so tehtnico, na kateri so našli sledi prepovedane droge in kovinsko palico, ki je opredeljena kot hladno orožje.

Zoper 45-letnika so policisti zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče in kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Zaradi posedovanja hladnega orožja pa bodo zoper Mariborčana uvedli hitri postopek z odločbo.