Le nekaj dni stari

FOTO: V Spuhlji ognjeni zublji uničili perutninsko farmo: poginilo je 16 tisoč piščancev

A.S./STA
25. 5. 2020, 14.08
Posodobljeno: 26. 5. 2020, 10.29
Deli članek:

Požar v naselju Spuhlja v ptujski občini je danes zgodaj zjutraj uničil perutninsko farmo, v kateri je poginilo okoli 15.000 piščancev. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je do požara prišlo malo po 6. uri, uničen objekt pa so pogasili prostovoljni gasilci iz Spuhlje, Ptuja, Grajene in Podvincev.

Facebook 112 Ptuj
V požaru je poginilo več tisoč piščancev.

Požar na okoli 700 kvadratnih metrov velikem objektu je popolnoma uničil lesene dele objekta, krmilni sistem, plinsko peč in napeljavo. Poškodovan ni bil nihče, so sporočili s Policijske uprave Maribor in dodali, da je nastalo za okoli 100 tisoč evrov materialne škode na objektu ter še okoli 20 evrov na krmilih in piščancih, ki so bili last perutninske zadruge.

Kriminalisti so ugotovili, da je iz peči na steljo, s katero so bila prekrita tla celotne farme, padel goreči delec in zanetil požar.

Kot poroča spletni Večer, je do požara prišlo na farmi Franca Kostanjevca, ki mu kljub pomoči gasilcev le nekaj dni starih piščancev ni uspelo rešiti. Objekt jim je delno uspelo rešiti, a je škoda velika.

"Vsaj pol leta bomo potrebovali za obnovo notranjosti, ki je popolnoma uničena," je dejal Kostanjevec. Po njegovih besedah je škoda še toliko večja, ker so pred leti farmo popolnoma obnovili.