Drama pri severnih sosedih

Avstrijka v gozdu videla terorista s puško, na kraju tudi specialci, a resnica je bila drugačna

S.R.
20. 5. 2020, 10.30
Posodobljeno: 20. 5. 2020, 11.27
Deli članek:

V Zgornji Avstriji je včeraj za dramo poskrbel 14-letni pobalin, ki se je v gozdu igral vojaka.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V kamuflažni obleki in s plastično brzostrelko v roki je včeraj popoldne jurišal po gozdu v bližini Linza. Ni bil terorist ali član kakšne lokalne vaške straže, ki bi se v duhu naših vard podil po gozdu, temveč zgolj lokalni 14-letnik. Kljub temu mu je uspelo v kosti neke ženske in več domačinov nagnati strah. Prva je tudi ukrepala in malo po 18. uri poklicala policijo, češ da se po gozdu smukajo teroristi, poroča avstrijski časnik Kronenzeitung. 

Sledila je obsežna operacija, ki je vključevala približno 50 policistov in tudi do zob oborožene pripadnike specialne enote Cobra. Območje so zavarovali, na nebu pa je krožil helikopter. Policija je sprva sicer domnevala, da gre za divjega lovca, a prebivalstvo je bilo vendarle treba zaščititi pred morebitno nevarnostjo terorizma. Kriminalca so iskali tudi po okoliških hišah. 

V eni od teh so nato vendarle ugotovili, da je za alarm poskrbel 14-letnik, ki se je igral vojaka. Našli so ga, ko je bil že doma, policistom pa je potrdil, da se je po gozdu podil oborožen z igračo in oblečen v bojni jopič. Na glavi je imel podkapo, na hrbtu pa vojaški nahrbtnik, še poroča časnik. Kako bodo pristojni ukrepali, če sploh bodo, ni znano.