Gorenjska vinska brata

Dva dni pil kot žolna, ob več kot treh promilih obnemel tudi alkotest

S.R.
19. 5. 2020, 09.59
Posodobljeno: 19. 5. 2020, 10.12
Deli članek:

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva pijana voznika, enega že drugič v dveh dneh!

PU Kranj
12 ur pozneje je napihal 3.2 promila (1.51mg/l).

"Pijan in še bolj pijan," se je o prvemu slikovito izrazil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Dopoldne je namreč na parkirišču v Kranju trčil v drug avtomobil, nato je s kraja odpeljal. Hitro so ga izsledili in mu z alkotestom izmerili 1,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je krepko čez tri promile. Za polno mero so ugotovili še dvoje. Da so ga namreč že dan prej iz prometa izločili, ker se mu je za volanom po krvi pretakalo 1,21 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, ter da je tik pred včerajšnjim postopkom "v gostinskem lokalu svojim 1.51 mg/l alkohola poskušal še »malo dodati«," je še pojasnil Kos. Na srečo mu gostinec ni ustregel, policisti pa so ga po postopku pridržali.

Drugo pijanduro, ki po navedbah PU Kranj ni vedela, kaj počne v prometu, so nato zvečer zasačili škofjeloški policisti. Tudi on je zakuhal prometno nesrečo z materialno škodo in nato pobegnil. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Kot še pojasnjuje Kos, so to "za promet in vožnjo ekstremne vrednosti, rezultat in posledica pa veliko ogrožanje ostalih udeležencev. Pri teh stopnjah voznik namreč težko ali sploh ne loči med človekom in vozilom, reakcij ni, to pa v primeru trčenja pomeni, da se bo zaletel brez vsakršnega zaviranja. Ni izgovora, ki bi opravičil tako početje. Proti kršiteljem bodo policisti dosledno ukrepali." Da "ob sproščanju ukrepov res ni treba vsega takoj sprobati na polno," pa so bili kranjski policisti ob omembi vesti slikoviti na družabnem omrežju, kjer so glede prvega voznika izrazili upanje, da glavobol danes ni prehud, saj da bo tako lahko o vsem "vsaj malo razmislil."