Na kilograme drog

FOTO: Na Celjskem zašili mladeniče iz hudodelske združbe, enemu pobrali tudi premoženje v vrednosti 100.000 evrov

S.R.
18. 5. 2020, 11.35
Posodobljeno: 18. 5. 2020, 11.38
Deli članek:

Celjski kriminalisti in policisti so v zaključni akciji na območju Celja zasegli več kokaina, amfetamina, ekstazija in konoplje.

PU Celje
Zasežena droga.

Te mamilarske posle na Celjskem so preiskovali vse od začetka leta 2019, v soboto 16. maja pa so policisti in kriminalisti izvedli zaključno akcijo. Med preiskavo, v okviru katere so uporabljali tudi prikrite preiskovalne ukrepe, so tri slovenske državljane, stare od 24 do 27 let, osumili desetih kaznivih dejanj. Gre za hudodelsko združbo, ki je organizirala nakup, hrambo, prevoz in prodajo večjih količin kokaina, amfetamina, konoplje in ekstazija. 

PU Celje
Zasežena droga.

Vse tri so pridržali, na njihovih domovih pa so izvedli hišne preiskave. Pri tem so zasegli 24.000 tablet MDMA, kilogram amfetamina, kilogram kokaina in 1,5 kilograma konoplje skupaj s pripomočki za razpečevanje drog. Enemu so zasegli tudi premoženje v višini 100.000 evrov, saj glede na »očitno nesorazmerje med obsegom premoženja in dohodki« sumijo, da je nezakonitega izvora. Ostal je brez vozil znamke BMW 520, Mercedes Benz GLC in Renault Trafic ter motornih koles znamke KTM, Yamaha in Aprilia. Odnesli so mu še zunanjo masažno kad, vrtni žar in 3000 gotovine. 

Trojica je pristala v priporu.

PU Celje
Zasežena droga.