Letalo strmoglavilo na dvorišče hiše

FOTO in VIDEO: Želeli so pričarati vsaj nekaj veselja, končalo se je tragično, Jennifer ni preživela

S.R.
18. 5. 2020, 08.52
Posodobljeno: 18. 5. 2020, 09.19
Deli članek:

Vzleteli so, da bi v turobnem času novega koronavirusa razvedrili lokalno prebivalstvo, a se je končalo v tragediji.

Reuters
Jennifer Casey je bila radijska novinarka in tiskovna predstavnica ekipe.

Snowbirds, akrobatska ekipa kanadskih kraljevih zračnih sil, je med včerajšnjim poletom v mestu Kamloops v provinci Britanska Kolumbija izgubila svojo članico, potem ko je eno od letal strmoglavilo. Še ena oseba je huje poškodovana. Ekipa je vzletela, da bi prebivalstvu v času pandemije na nebu pričarala vsaj nekaj veselja. 

Reuters
Tragedija v Kanadi.

Nesrečo je v objektiv ujelo več opazovalcev, s posnetkov pa je razvidno, da se je eden od obeh enomotornih zrakoplovov hitro po vzletu nepričakovano dvignil in nato strmoglavil. Pilotu se je tik pred trčenjem uspelo še pravočasno izstreliti, letalo pa je strmoglavilo na dvorišče ene od hiš, pri čemer je zadelo tudi streho. Končalo se je v eksploziji in požaru. Kot so prek twitterja sporočili iz kraljevih zračnih sil, je en član ekipe izgubil življenje, še eden pa je huje poškodovan, poroča tiskovna agencija Reuters. Po zadnjih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. 

Kot je za CBC News pojasnila očevidka Annette Schonewille, se je iz enega od letal pokadilo, nato pa je bilo videti le še »ognjeno kroglo.« »Nobenega hrupa, bilo je nenavadno, letalo se je zavrtelo in padlo z neba. Samo počilo je, naravnost navzdol, pokadil se je črn, črn dim,« je še opisala. Požar so po navedbah enega sosedov, ki se je na kraju znašel minuto po nesreči, poskušali pogasiti sami stanovalci, ki so sicer na srečo ostali nepoškodovani. »Videti je bilo, kot da je strmoglavilo na dvorišče, a je morda krilo ali nekaj drugega zadelo tudi streho,« je pojasnil Kenny Hinds.

Reuters
Tragedija v Kanadi.

Lokalni mediji so pozneje razkrili tudi identiteto žrtve. Gre za stotnico Jennifer Casey, tiskovno predstavnico ekipe, ki je bila prej zaposlena kot novinarka na radijski postaji. Pilota Richarda MacDougalla so gasilci rešili s strehe ene od sosednjih hiš. 

Gre že za drugo nesrečo te ekipe v zadnjem času. Oktobra lani je eno od njihovih letal strmoglavilo na nenaseljenem območju v bližini ameriškega mesta Atlanta. Akrobatska ekipa je bila tokrat na turneji v podporo zdravstvenim delavcem, ki se borijo za proti širjenju novega koronavirusa.

Reuters
Drugega pilota, ki se je uspel izstreliti, so rešili s strehe ene od sosednjih hiš.

Reuters
Tragedija v Kanadi.