Nikomur ni storil žalega

Tragična usoda drobnega Kurda Ibrahima: po obisku matere brutalno pretepen

R.T.
17. 5. 2020, 17.45
Posodobljeno: 17. 5. 2020, 17.47
Deli članek:

41-letni Ibrahim Demir je v petek obiskal svojo mater. Ko jo je zapuščal, ni mogel pričakovati, da bo to njegov zadnji obisk.

Facebook
Ibrahim Demir je bil ponosen, da si je našel stanovanje in zaživel na svojem.

Nizkorasli možak, s 142 centimetri je bil na meji pritlikavosti, je skoraj vsak dan vstopil na vlak in se odpravil na drug konec Dortmunda, na obisk k svoji materi. Njegov brat je Hasret je za Bild povedal, da je usoda bratu namenila težko življenje, a bil je ponosen, da je živel v svojem stanovanju, rad pa je obiskoval mater.

Pol ure pred polnočjo je zaključil obisk, se poslovil in se napotil proti domu. V trgovinici v bližini njegovega doma na Adlerstrasse je kupil kruh in sir ter malce poklepetal s kupci, kar je vidno na posnetkih nadzorne kamere.

Nekaj pred 1. uro pa ga je nek moški napadel pred vhodom v stavbo, v kateri je imel stanovanje. Mimoidoči je opazil, kako je napadalec zamahnil proti mali osebi in nato zbežal. Očividec je stekel do vhoda, opazil okrvavljenega Ibrahima in poklical reševalce. Prepozno, da bi rešili življenje drobnega Kurda. Poškodbe so bile prehude. Umrl je pred vhodom. Napadalca še niso našli.

»Ibrahim je bil šibak in povsem nemočen. Nikomur ni storil žalega. Njegovo življenje ni bilo lahko, še bolj kruta pa je bila njegova smrt,« je še povedal njegov brat Hasret, ki upa, da bodo storilca spravili na sodišče.