Tragedija na Krku

V prometni nesreči je umrl oče 12 otrok in eden najbolj prepoznavnih hrvaških vinarjev

R.T.
16. 5. 2020, 09.24
Posodobljeno: 16. 5. 2020, 09.37
Deli članek:

V petek zvečer se je v Vrbniku na Krku pripetila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil svetovno znani vinar Franjo Toljanić. Življenje je posvetil družini, vinogradništvu in vinu.

Facebook / Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo"
Franjo Toljaniću je družina pomenila največ.
S Franjom Toljanićem je poslovno sodelovala tudi naša medijska hiša. Njegovi družini ob izgubi izrekamo iskreno sožalje.

Toljanić se je peljal z motorjem, ko je v nekem trenutku zdrsnil s ceste in ob padcu dobil tako hude poškodbe, da je umrl še pred prihodom reševalcev.

Hrvaška javnost je Toljanića poznala kot družinskega človeka. »Veliko mojih prijateljev »beži« od doma, od žeme in otrok, pri nas pa je obratno. Komaj čakam, da se vrnem k družini,« je leta 2018 povedal Toljanić za spletni portal 24sata. In kakšno družino je imel! Bil je oče dvanajstih otrok. »Ni denarja, ki bi lahko nadomestil bogastvo družine. Čeprav sem uspešen v svojem delu, je moj največji cilj, da otroke vzgojim v poštene, dobre in zadovoljne osebe,« je še dejal Toljanić.

Toljanić je bil eden najbolj prepoznavnih hrvaških vinarjev. Leta 2016 je odprl prvi hrvaški vinotel, butični hotel Gospoja, zgrajen po načrtu reškega arhitekta Idisa Turata, poroča Jutarnji list. Njegova družina je sicer prvo restavracijo odprla leta 1995, kasneje pa zgradili še novo vinarno v Vrbniku. Njegova vina so prejemala številne nagrade. Leta 2018 je bil izbran za menedžerja leta na Hrvaškem.