Pet mrtvih

Deskarje je pogoltnila morska pena, ki je bila "kot nekakšen plaz"

G.G./STA
12. 5. 2020, 14.16
Posodobljeno: 12. 5. 2020, 14.25
Deli članek:

Med deskanjem na priljubljeni nizozemski plaži v Scheveningnu, ki leži ob Severnem morju, je v ponedeljek umrlo pet deskarjev.

Twitter
V neurju najdeni poškodovani surfi.

Peterica je bila v skupini deskarjev, ki so jo v ponedeljek zvečer na morju ob obali ujele neugodne vremenske razmere. Po navedbah obalne straže se jih vsaj sedem z lastnimi močmi ni uspelo vrniti do plaže in so jih morali reševati iz morja. Pomoč je prišla prepozno za dva od njih. Tretjo osebo so hospitalizirali.

Iskanje, tudi s helikopterji in čolni, so nato ponoči ustavili in ga danes zjutraj nadaljevali. Danes so nato našli še trupla treh deskarjev, je sporočila policija.

Izkušeni deskarji

Dva deskarja sta bila mednarodno izurjena reševalca in sta delala v Avstraliji, je za radio povedal predstavnik mestnih oblasti Pat Smith. Pojasnil je, da je bila za deskarje usodna morska pena, ki je nastala ob močnih sunkih vetra in močnih morskih tokovih. "Izginili so pod peno, ki je bila kot nekakšen plaz," je povedal.

Na fotografijah s kraja nesreče je bilo videti helikopterje, ki so s svojimi lopaticami rotorja razprševali gosto plast pene na morju blizu vhoda v pristanišče v Scheveningnu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.