Sosedu nastavil bombo?

V Žusterni eksplodiralo, eno osebo odpeljali v bolnišnico

S.R.
8. 5. 2020, 19.42
Posodobljeno: 9. 5. 2020, 11.34
Deli članek:

V eksploziji v Žusterni se je poškodovala ena oseba. Na delu so tudi kriminalisti.

STA
Fotografija je simbolična.

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je ob približno 16.30 uri v Žusterni v občini Koper v objektu prišlo do eksplozije. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Prepeljali so jo v Splošno bolnišnico Izola. 

Pri ogledu kraja eksplozije so sodelovali tudi bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije.

Primorske novice poročajo, da je eksplozija odjeknila nad prostori Krajevne skupnosti Žusterna. Po njihovih neuradnih informacijah naj bi šlo za spor med sinovoma tam stanujočih družin, pri čemer naj bi eden drugemu na kljuko vrat nastavil eksplozivno telo. Poročajo še, da naj bi najhujše preprečil ravno oče sina, ki je eksplozivno telo nastavil. Poskušal naj bi ga odstraniti, pri tem pa je eksplodiralo in mu hudo poškodovalo roko. V bolnišnico naj bi ga odpeljal sin in nato izginil, še poročajo Primorske novice ter dodajajo, da so na kraju tudi kriminalisti in bombni tehniki.

Policisti so slednje potrdili in sporočili, da je 32-letni domačin sosedom, s katerimi je v sporu, nastavil močnejšo petardo, kupljeno na črnem trgu. Eksplozija je očetu hudo poškodovala prste na rokah, hospitaliziran je v ljubljanskem kliničnem centru.

32-letnika so policisti prijeli. Trenutno je še vedno v policijskem pridržanju, po zaključenih postopkih pa mu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti in kaznivo dejanje povzročitev hude telesne poškodbe