Krizo izkoristil za plenjenje

Serijskega vlomilca, pred katerim niso bili varni niti invalidi, spravili s celjskih ulic

S.R.
6. 5. 2020, 14.55
Posodobljeno: 6. 5. 2020, 15.05
Deli članek:

Čas koronakrize ter s tem povezanega zaprtja trgovin in restavracij je izkoristil za plenjenje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Celjski policisti so prejšnji teden pri vlomu v trgovino na Ulici frankolovskih žrtev prijeli 42-letnega Celjana. Ko so ga zalotili v trgovini, je imel pripravljenih za dobrih 800 evrov cigaret, čokolad in vžigalnikov, ki jih je nameraval ukrasti. S poškodovanjem vrat je lastnikom povzročil tudi za dobrih 1.500 evrov škode. Spisek njegovih lopovščin je sicer dolg.

Med drugim ga sumijo ropa invalidnega občana konec marca letos na Mariborski ulici v Celju. Ukradel mu je denarnico s 150 evri gotovine. Istega dne je iz odklenjene kleti stanovanjske hiše ukradel več različnega orodja, kamero in druge stvari v vrednosti dobrih 500 evrov. Pri tatvini ga je sicer zalotil lastnik in ga poskušal zadržati, a ga je 42-letnik odrinil in pobegnil z ukradenim, še pojasnjujejo pri PU Celje. 

V zadnjih mesecih je vlomil tudi v trgovino s čevlji v Celju in ukradel več parov obutve. V celjskem trgovskem centru je iz ene od trgovin ukradel tri dražje kose oblačil. Najmanj šestkrat je tudi vlomil v gostinske lokale v Celju. Kradel je hrano, pijačo in denar. Sumijo ga tudi storitve več tatvin v trgovinah. V štirih primerih je osumljen še kršitve nedotakljivosti stanovanja. Dvakrat je vlomil v nenaseljeno stanovanje na Mariborski ulici, dvakrat pa v prostore nekdanjega gostinskega lokala na Aškerčevi ulici in tam tudi bival. 

Gre sicer za odvisnika od prepovedanih drog, ki so ga v preteklosti zaradi tovrstnih kaznivih dejanj že večkrat obravnavali in kazensko ovadili. Bil je tudi že obsojen. Policisti so ga tudi tokrat pridržali ter ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Poslal ga je v pripor.