Na begu

Mlada Italijana bežala v Slovenijo, a tudi tam je policija

S.R.
6. 5. 2020, 14.35
Deli članek:

Pijan in zadrogiran je v družbi pajdaša bežal pred italijanskimi in slovenskimi policisti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Italijanski varnostni organi so 3. maja ob približno 1. uri ponoči zasledovali voznika avtomobila znamke Toyota Yaris z italijanskimi registrskimi številkami. Na območju Gorice namreč ni upošteval njihovih znakov. Kontroli se je izognil tako, da se je pognal proti Sloveniji, na območju nekdanjega mejnega prehoda Vrtojba dodatno stopil na plin in z veliko hitrostjo zapeljal mimo kontrolne točke, sporočajo iz PU Nova Gorica. Z objestno in nevarno vožnjo je nadaljeval v smeri Nove Gorice in Solkana.

Na naših tleh so se za njim pognale tudi slovenske patrulje na širšem območju Nove Gorice in ga lovile "na cestah in ulicah Vrtojbe, Šempetra pri Gorici, Nove Gorice, Rožne Doline, Solkana in Mirna," še poročajo policisti ter dodajajo, da je voznik v Solkanu tudi namerno trčil v vozilo italijanskih orožnikov. Čez približno pol ure so ga ustavili na parkirišču večje trgovineŠempetru pri Gorici ter ugotovili, da v vozilu sedita 22 in 21 let stara mulca. Volan je v rokah držal prvi, ki je tudi "napihal." Alkotest je pokazal 0.51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, rdeče pa je posvetil tudi test na droge. Nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je odločno odklonil.

Policisti so 22-letnika pridržali, zaradi neupoštevanja znakov policistov, ogrožanja in nevarne vožnje pa ga bodo kazensko ovadili. Zoper oba mladeniča bodo zaradi kršitve vladnega odloka podali tudi predlog Zdravstvenemu inšpektoratu Republike Slovenije.