Noži, kamni in avtomobil

V Šiški z metanjem različnih predmetov in drugimi manevri preprečili aretacijo 52-letnika

S.R.
6. 5. 2020, 09.14
Posodobljeno: 6. 5. 2020, 13.21
Deli članek:

Ljubljanski policisti so se konec aprila dvakrat znašli v situaciji, ko so se jim po robu postavili nasilneži. Po zraku so leteli kamni, svetlikali so se noži, osumljenec, ki so ga iskali, pa je pobegnil.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Na območju Šiške so na podlagi odredbe sodišča poskušali aretirati 52-letnega moškega, ki se je izogibal prestajanju zaporne kazni. Ta je v postopku policistom grozil z nožem in se fizično uprl. Kot pojasnjujejo iz PU Ljubljani, je aretacijo poskušalo preprečiti tudi več navzočih oseb, ki so v policiste metale različne predmete. 39-letni osumljenec je v enega izmed policistov vrgel tudi kamen, 22-letnik pa se je proti njim zveliko hitrostjo zagnal z vozilom. 52-letnemu moškemu je uspelo pobegniti, za rešetkami pa sta pristala oba srboriteža. Sumijo ju storitve kaznivega dejanjapreprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, preiskovalni sodnik pa je zoper oba odredil pripor.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil, o dodatnih ugotovitvah pa bodo sproti obveščali pristojno tožilstvo. Pobeglega moškega še vedno iščejo.

Napad v azilnem domu

V drugem primeru je 46-letni državljan Irana v izpostavi Azilnega doma v Logatcu z nožem grozil tam zaposlenemu in poškodoval vrata v objektu. Ob prihodu policistov je z nožem grozil tudi njim. Policisti so ga z uporabo prisilnih sredstev obvladali. Iranca so zaradi sumov kaznih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, grožnje in poškodovanja tuje lastnine pridržali in jo privedli k preiskovalnemu sodniku. 46-letnik je pristal v priporu, še sporočajo ljubljanski policisti.