"Avtomobil je potonil v 30 sekundah"

VIDEO: Grozljiv posnetek tragične nesreče: ugasnilo življenje mladega nogometnega igralca Josipa, imel je le 16 let

R.T.
5. 5. 2020, 13.57
Posodobljeno: 5. 5. 2020, 14.08
Deli članek:

16-letni Josip je za vedno zaprl svoje oči. Tragična prometna nesreča je terjala še eno mlado življenje, medtem ko se 17-letni mladenič še vedno bori za svoje življenje.

Facebook
Josip Brkljačić je preminil v tragični prometni nesreči.

Znanih je vse več podrobnosti o tragični prometni nesreči, do katere je prišlo v noči iz ponedeljka na torek na Liburnski obali v Zadru. 20-letni voznik audija je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in drog javne razsvetljave. Avtomobil je prebil zaščitne stebričke in zletel v morje, končalo se je tragično. Kot je videti na video posnetku, bi bilo lahko usodno tudi za dva mimoidoča sprehajalca, ki sta se v zadnjem trenutku izognila trčenju. 

Policisti so danes potrdili, da so bili v avtomobilu štirje mladeniči, 16-, 17-, 20- in 22-letnik. En od udeležencev prometne nesreče je na kraju umrl, v bolnišnico so prepeljali trojico. Zadrski zdravniki pa kljub naporom niso uspeli rešiti enega od treh poškodovanih. 

17-letni sopotnik je po besedah direktorja zadrske bolnišnice Edija Karuca še vedno v kritičnem stanju, medtem ko jo je 22-letnik odnesel z lažjimi poškodbami. "Hudo poškodovani mladenič je v kritičnem stanju, trenutno je priključen na respirator na oddelku za intenzivno nego," je povedal Karuc. 

Po besedah očividca je 22-letnik sam priplaval na površje: "Rekel je le 'trije so še notri', preden so ga odpeljali reševalci. Nihče od mimoidočih ni upal skočiti v morje, ničesar nismo videli, bilo je tako temno. Avto je hitro potonil, v 30 sekundah".

Hrvaški portal Index poroča, da sta udeleženca prometne nesreče, ki sta preživela, doma v Turnju, medtem ko je dvojica umrlih iz Zadra. Najmlajša žrtev je 16-letni Josip Brkljačić, ki je bil nadebudni mladi nogometni igralec kluba Primorac Biograd. Številni hrvaški nogometni klubi so se na družbenem omrežju Facebook že poslovili od mladega Josipa.