Najmlajša žrtev sedemletnica

27-letnega učitelja, ki je spolno nadlegoval šest deklic, spoznali za...

R.T.
27. 4. 2020, 20.10
Posodobljeno: 27. 4. 2020, 20.44
Deli članek:

Bil je njihov učitelj, zato so mu zaupale.

North Yorkshire Police
Jonathan Philip Clayton

27-letni Jonathan Philip Clayton iz vasi Carlton, ki se nahaja v britanskem okrožju Durham, je lani delal kot nadomestni učitelj v eni izmed osnovnih šol v Severnem Yorkshiru. Clayton, ki so ga policisti opisali kot manipulativnega posameznika, je kot učitelj izkoristil zaupanje osnovnošolk. V obdobju šestih tednov je spolno nadlegoval šest deklic, najmlajša žrtev je štela sedem let, najstarejša pa enajst. Deklice so 27-letnika opisale kot "čudnega".

Britanski časnik Guardian poroča, da naj bi se Clayton že moral zagovarjati pred sodiščem, saj naj bi na šoli, kjer je predhodno učil leta 2017, že zlorabil osemletno deklico. Tožba je bila takrat umaknjena.

Tokrat pa so mu le stopili na rep. Jonathana Philipa Clayton je sodnik Howard Crowson danes spoznal za krivega. Zaradi pedofilskih nagnjenj in spolnega nadlegovanja majhnih deklic bo za rešetkami preživel osem let in pol. Na obravnavi v sodni dvorani sodišča Teesside Crown je bilo slišati, da se žrtve zaradi njegovega početja bojijo učiteljev in imajo travme.