Pred Mariborom

S šestimi mladoletniki v avtu bežal pred policijo in divjal po napačni strani avtoceste

G.G.
12. 4. 2020, 11.50
Posodobljeno: 12. 4. 2020, 11.57
Deli članek:

V soboto ob pol dveh popoldne so hrvaški policisti obvestili slovenske kolege o drvečem avtomobilu, ki ga niso uspeli ustaviti.

PPIU Maribor
Avto prijetega tihotapca migrantov.

Črn Audi A4 z madžarskimi registrskimi oznakami je bil na poti iz Zalužja proti meji s Slovenijo. Čez nekaj minut so ga že opazili v Sloveniji, drvel je proti Podlehniku. Policisti so mu nastavili blokado, vozni pa se ni oziral na znake in je peljal dalje. Vožnjo je še pospešil.

Zapeljal je na avtocesto v smeri proti Mariboru. Policisti so mu sledili. Na določeni delih je presegel hitrosto 200 kilometrov na uro. Ubežnik je potegnil po izvozu za Letališče Slivnica, nato pa nadaljeval vožnjo proti Rogozi in Hočam. Tam pa je zavil na levo, na nasprotno smerno vozišče štiripasovnice, in vozil celo po napačni smeri. Pri razcepu Slivnica je spet zavil levo, nazaj proti avtocesti, kjer so ga policisti uspeli ustaviti.

Voznik se še ni predal. Stekel je kar so ga nesle noge, pri Slivnici pa se je upehal. Ujeli so ga. Gre za 24-letnega državljana Moldavije, ki je v avtu prevažal šest mladoletnih Egipčanov.

PPIU Maribor
Tako so policisti preverili, če so Egipčani morebiti okužbe s koronavirusom.

Policisti so ga pridržali in ga bodo še danes privedli na pristojno okrajno sodišče. Jasno je, da je s svojo divjo vožnjo resno ogrožal življenje in zdravje njegovih sopotnikov, kot tudi ostalih udeležencev v cestnem prometu ter policistov. Ko bodo zaključili z zbiranjem vseh obvestil in dokazov pa ga bodo privedli še na zaslišanje k pristojnemu dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Za to kaznivo dejanje mu grozi kazen od enega do osmih let zapora.