Kozjak nad Pesnico

Avto prevrnjen v reki, pogumni mimoidoči reševali voznika

G.G.
10. 4. 2020, 13.49
Posodobljeno: 10. 4. 2020, 14.43
Deli članek:

V četrtek nekaj pred 17. uro je voznik osebnega vozila v Kozjaku nad Pesnico zapeljal v reko Pesnico.

Gasilska brigada Maribor
Prometna nesreča v Pesnici.

Avto se je prevrnil na streho. Celo vozilo je bilo že pod vodo, nad gladino so bila le še kolesa. Na srečo sta dramatično situacijo opazila prva voznika, ki sta pripeljala mimo. Voznika sta rešila iz avta in ga pričela oživljati. Pridružila se jima še ženska, ki se je pripeljala mimo. Skupaj jim je uspelo. Premočenega in premraženega voznika so nato s pomočjo aluminijaste folije ogreli, nato pa so ga reševalci odpeljali v mariborski klinični center.

Na srečo je utrpel le lažje poškodbe, policisti pa so pri njem zaznali očitne znake alkoholiziranosti. Odredili so strokovni pregled. Rezultati analize krvi in urina bodo znani v prihodnjih dneh, so sporočili iz PU Maribor. Znan pa je že vzrok za nesrečo: neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje.

Gasilska brigada Maribor
Prometna nesreča v Pesnici.

S PU Maribor so še zapisali: "Izpostaviti je potrebno, da so opisani trije pogumni vozniki s svojim prisebnim in nesebičnim ravnanjem ponesrečenega voznika rešili zagotove smrti. Za to jim bo lahko večno hvaležen. Čeprav alkohol v njegovem
organizmu še ni dokazan, pa vse kaže na to, da ga je bilo očitno preveč. Morda bo ta dogodek vozniku, pa tudi drugim, dovolj velik opomin, da ne bodo več sedli alkoholizirani za volan. Alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni judje, kot so temu vozniku."

Gasilska brigada Maribor
Prometna nesreča v Pesnici.