Koronavirus lahko tudi rešuje življenja?

FOTO in VIDEO: Pri sosedih se je sesedel 260-metrski most, če ne bi bilo karantene, bi spremljali veliko tragedijo

S.R.
8. 4. 2020, 16.57
Posodobljeno: 8. 4. 2020, 17.19
Deli članek:

Na severu Italije se je danes zrušil velik most čez reko Magra. Na srečo je bila sicer prometna cesta zaradi epidemije novega koronavirusa skoraj povsem prazna. Lažje poškodbe sta utrpela le voznika tovornjaka.

Carabinieri/Handout via REUTERS
Zrušen most pri kraju Aulla.

V bližini kraja Aulla na severu Toskane se je danes malo po 10. uri zrušil 260 metrov dolg most čez reko Magra. Da se ni odvila podobna zgodba, kot leta 2018 v Genovi, ko je v zrušenju viadukta umrlo 43 ljudi, se gre po navedbah gasilcev zahvaliti zgolj karanteni zaradi bolezni Covid-19. Ob običajnem dnevu bi bilo na tej cesti namreč prisotnih veliko vozil, poroča tiskovna agencija Reuters.

Kot je razvidno s fotografij, se je dobesedno »sesedel« celoten most, na srečo pa sta se lažje poškodovala le voznika manjših transportnih vozil. Na enega od voznikov so padli deli zrušenega mostu, v bolnišnico pa so ga prepeljali s helikopterjem, poroča BBC. Gasilci sicer še vedno preiskujejo reko in bližnjo okolico, da ne bi spregledali še kakšne žrtve.

Carabinieri/Handout via REUTERS
Zrušen most pri kraju Aulla.

Reuters še poroča, da so z mostom v preteklosti upravljale regionalne oblasti, a so ga nato leta 2018 predale v roke podjetja Anas, s katero upravlja družba Ferrovie dello Stato, ki je v lasti države. Po navedbah podjetja v času nesreče na mostu niso potekala nobena dela, so pa cesto popravljali po slabih vremenskih razmerah novembra lani. BBC medtem poroča, da so vozniki že od novembra poročali o razpoki na mostu, to naj bi popravili, strokovnjaki pa so nato ocenili, da je most varen.