V bližini kraja Aulla na severu Toskane se je danes malo po 10. uri zrušil 260 metrov dolg most čez reko Magra. Da se ni odvila podobna zgodba, kot leta 2018 v Genovi, ko je v zrušenju viadukta umrlo 43 ljudi, se gre po navedbah gasilcev zahvaliti zgolj karanteni zaradi bolezni Covid-19. Ob običajnem dnevu bi bilo na tej cesti namreč prisotnih veliko vozil, poroča tiskovna agencija Reuters.

Kot je razvidno s fotografij, se je dobesedno »sesedel« celoten most, na srečo pa sta se lažje poškodovala le voznika manjših transportnih vozil. Na enega od voznikov so padli deli zrušenega mostu, v bolnišnico pa so ga prepeljali s helikopterjem, poroča BBC. Gasilci sicer še vedno preiskujejo reko in bližnjo okolico, da ne bi spregledali še kakšne žrtve.

aulla, zrušen-most
Carabinieri/Handout via REUTERS
Zrušen most pri kraju Aulla.

Reuters še poroča, da so z mostom v preteklosti upravljale regionalne oblasti, a so ga nato leta 2018 predale v roke podjetja Anas, s katero upravlja družba Ferrovie dello Stato, ki je v lasti države. Po navedbah podjetja v času nesreče na mostu niso potekala nobena dela, so pa cesto popravljali po slabih vremenskih razmerah novembra lani. BBC medtem poroča, da so vozniki že od novembra poročali o razpoki na mostu, to naj bi popravili, strokovnjaki pa so nato ocenili, da je most varen.