nujne zadeve

Najhujšim kriminalcem sodijo še naprej

S.S.
8. 4. 2020, 20.55
Deli članek:

Zaradi epidemije koronavirusa slovenska sodišča opravljajo naroke in odločajo samo o najnujnejših zadevah, med drugim glede najhujših kaznivih dejanj.

Samo Strel
Šljivarju tožilci očitajo umor Nedžada Kličića v BiH septembra 2014, po razveljavitvi 30-letne zaporne kazni mu sodijo že drugič.

Danes je na novogoriškem okrožnem sodišču razpisan narok za Jasmina Suljića, ki je v začetku lanskega oktobra v Bovcu do smrti zabodel 34-letnega Romana Komaca.

Suljić, državljan BiH, ki je v delal v eni izmed bovških gostiln, naj bi prišel do žrtvinega bivališča, jo poklical po telefonu in prosil, naj pride ven. Ko je Komac stopil iz hiše, pa ga je večkrat zabodel, da je izkrvavel na kraju. Motiv? Lahko bi bilo tudi ljubosumje, tisti, ki so oba vpletena poznali, sicer pravijo, da sta bila prijetna in nekonfliktna človeka. Suljiću za umor grozi do 30 let zapora.

Likvidiral ga je s strelom v glavo

Do 30 let zapora grozi tudi Mervanu Šljivarju, ki mu na ljubljanskem okrožnem sodišču že drugič sodijo zaradi očitka umora Nedžada Kličića v BiH 14. septembra 2014. Nekaj čez polnoč so po navedbah tožilstva v lokal Gold v Ostrožcu pri Cazinu zakrinkani vpadli Šljivar in štirje pomagači: Kličić je sam sedel v loži, ko je do njega pristopil Šljivar in ga z devetmilimetrsko pištolo neznane znamke najprej pretepel, potem pa likvidiral s strelom v glavo. Šljivar je bil za umor že pravnomočno obsojen na najvišjo možno kazen, 30 let zapora, sodbo pa so naposled razveljavili vrhovni sodniki in primer vrnili v ponovno odločanje. Sojenje se bo nadaljevalo v petek.

Samo Strel
Batiću so ljubljanski okrožni sodniki že prisodili pet let zapora za poskus uboja, a so sodbo razveljavili višji sodniki in primer vrnili v ponovno odločanje.

Na »kraj zločina« ga je pripeljala mama

Na ljubljanskem okrožnem sodišču ponovno sodijo tudi Davidu Batiču, obtoženemu poskusa uboja Evrisa R. Incident se je zgodil 8. novembra predlani na parkirišču Hubadove ulice 4 za Bežigradom, ko je Batič po navedbah tožilstva z nožem v hrbet in ledveni del zabodel Evrisa, z namenom, da mu vzame življenje. Ostalo pa je »le« pri poskusu uboja, ker je bil oškodovanec pravočasno oskrbljen s prvo pomočjo, pa tudi sicer je napadalec zgrešil vitalne organe, obračun pa se je pripetil pred očmi napadalčeve mame, ki ga je tudi pripeljala na »kraj zločina«. Te dni so ponovno zaslišali izvedenca medicinske stroke Gregorja Haringa, ki je poudaril, da poškodbi, ki ju je Evrisu zadal Batič, nista bili življenjsko ogrožajoči. Sojenje se bo, predvidoma z zaslišanjem oškodovanca, nadaljevalo 22. aprila.