JAGODNI IZBOR

Oglobili lastnika psa, ki je rad tekal za avtomobili

S.S.
6. 4. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona.

10 V predoru Kastelec je občan opazil pešca in ga prijavil policistom, ki so 41-letnega Ljubljančana odstranili z avtoceste, mu izdali plačilni nalog in podali predlog za kaznovanje zdravstvenemu inšpektoratu zaradi kršitve omejitve gibanja.

9 Pri Kubedu so se sprli domačini. Eden je z avtom zapeljal proti kamnolomu, ko je hotel nazaj, pa ga je pri tem oviral parkiran multikultivator, zato ga je prestavil. Tedaj je do njega pristopil moški in ga vprašal, zakaj premika multikultivator, pridružil se mu je še oče in s palico udaril po osebnem avtomobilu, poškodoval pa je tudi voznika. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

8 V Hmeljčiču pri Mirni Peči je nekdo vlomil v tri počitniške hišice. Lastniki pogrešajo denar, prenosni računalnik in več pločevink piva. Škode je za 4800 evrov.

7 V Koštaboni je državljanka Bolgarije z avtom trčila v kamniti zid ob cesti, potem pa odpeljala naprej v smeri vasi Puče. Policisti so jo izsledili in ji odredili alkotest, vendar se ženska z rezultatom ni strinjala (0,69 mg/l). Odredili so ji strokovni pregled, vendar je tudi tega odločno odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

6 V okolici Kočevja je neznani storilec vlomil v vikend. Lastnik pogreša televizor in posodo. Škode je za več kot tisočaka.

5 V Velenju, na Koroški cesti, so vandali poškodovali avtomat z mesnimi izdelki. Škode je za 300 evrov.

4 Celjski policisti so pridržali 55-letnega domačina, ki je pred stanovanjskim blokom vpil in vsemu živemu psoval mater. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

3 Iz trgovine v Šentjurju sta dva moška ukradla za 450 evrov različnih parfumov in britvic. Malopridneža sta stvari zložila v nakupovalni košari, ko sta prišla do blagajne, pa sta pobegnila.

2 V Kovorju je bilo policistom prijavljeno uhajanje plina, a se je izkazalo, da je šlo za lažni preplah. Po naselju se je širil vonj po hidravličnem olju, ki ga je krajan menjal na traktorskem priključku, brez nevarnosti za okolje.

1 Škofjeloški policisti so zaradi opustitve nadzora nad psom obravnavali skrbnika in ga oglobili. Ugotovljeno je bilo, da pes večkrat odide z dvorišča na cesto in teka za vozili.