Krvav pohod od trafike do pekarne

Pokol na jugovzhodu Francije: po napadu z nožem dva mrtva, še sedem ranjenih

S.R.
4. 4. 2020, 14.05
Posodobljeno: 4. 4. 2020, 15.06
Deli članek:

Na jugovzhodu Francije je danes prišlo do krvavega napada, v katerem sta življenje izgubili dve oseb, še sedem jih je ranjenih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Francoska policija je napadalca, ki je v mestu Romans-sur-Isere južno od Lyona danes zabodel več ljudi, že aretirala. Po poročanju francoskih medijev sta umrli dve osebi, še sedem pa jih je napadalec ranil. Najmanj ena žrtev naj bi se v bolnišnici še vedno borila za življenje. 

Napadalca so ob približno 11. uri aretirali pred eno od prodajaln. Po poročanju časnika France Bleu gre za nekaj več kot 30 let starega prosilca za azil iz Sudana. Časnik sicer še poroča, da naj bi se napad začel v trafiki, kjer naj bi se z nožem najprej lotil dveh prodajalcev in ene od strank, nato pa odšel na ulico in tam napadel mimoidoče. Pot naj bi nadaljeval v bližnjo mesnico, kjer naj bi pograbil nov nož, nato pa naj bi se namenil do bližnje veleblagovnice in pekarne. Tam so ga tudi aretirali. Po navedbah francoskega tožilstva moški pri sebi ni imel osebnih dokumentov, a je sam zatrdil, da je sudanski državljan, rojen leta 1987. Tožilstvo sicer še ni potrdilo navedb francoskih medijev, da je bilo poleg dveh mrtvih v napadu ranjenih še sedem oseb.

Napad preiskujejo kriminalisti iz Lyona, francosko nacionalno tožilstvo za boj proti terorizmu (PNAT) pa še ocenjuje, ali bo potrebno tudi njihovo sodelovanje.