Krvav dan

Na Bavarskem našli trupla mame in dveh otrok, nato pri Frankfurtu trupla treh moških

S.R.
3. 4. 2020, 19.50
Posodobljeno: 3. 4. 2020, 20.00
Deli članek:

Nemčijo sta po včerajšnji grozljivki v Dortmundu danes pretresli dve novi tragediji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo poročali, so policisti v četrtek v dopoldanskih urah pod avtocestnim nadvozom na obrobju Dortmunda našli mrtvega 41-letnika. Ta si je s skokom v globino vzel življenje, policiste pa je nato pot vodila do njegovega doma, kjer so našli še trupla njegove soproge ter treh otrok, starih dve, šest in osem let. Informacije o tragedije so skope, kriminalisti so še vedno na delu, a vse kaže, da gre za štirikratni umor in samomor. 

Oba policista

Nemčijo sta nato danes pretresla dva nova krvava primera. Malo pred 5. uro zjutraj so se reševalci odpravili v majhen bavarski kraj Vogtareuth v bližini Rosenheima. V eni od hiši so naleteli na trupla dveh deklic in njune mame. Sledili so jim policisti, ki so postregli s prvimi ugotovitvami. Vse kaže, da je glavna osumljenka za umor svojih hčerk preminula mati, ki si je nato sodila sama. Skrušen oče deklic in njen soprog je pristal v rokah strokovnjakov, ki mu nudijo psihološko pomoč, poroča nemški časnik Bild. Ta še poroča, da sta tako pokojna mati kot njen soprog policista. 

Kraj zločina sicer že od jutra preiskujejo kriminalisti, ki poskušajo ugotoviti, kaj natančno se je zgodilo. Medtem lokalno prebivalstvo v tem kraju ob vznožju Alp, ki šteje skromnih 3400 duš, ne more doumeti, da se je odvila takšna tragedija. »Vsi poznajo vsakega,« je dejal župan Rudolf Leitmannstetter ter dodal, da ga je dogodek povsem pretresel in da je vse še preveč sveže. Zadevo bo moral najprej prespati. 

V betonarni

V vasici Eddersheim v bližini Frankfurta v zvezni deželi Hessen pa so danes našli trupla treh moških. Tudi v tem primeru kaže, da je šlo za dvojni umor in samomor. Najprej so zaposleni v lokalni betonarni ob vstopu v obrat naleteli na dve trupli in poklicali policijo. Ta je malo pozneje v vasici Kelsterbach na drugi strani reke Majne našla še tretje truplo. Bild poroča, da naj bi ta, tretji pokojni, najprej ustrelil prva dva moška in si nato sodil sam. Kako so žrtve povezane, še ni znano, a naj bi se moški poznali.