Eno oddejanj storil na še posebno poniževalen način

Maročan posilstev študentk ne priznava

S.S.
3. 4. 2020, 20.30
Deli članek:

Sojenje se bo začelo 16. aprila.

Dreamstime
Tožilstvo 36-letnemu Maročanu očita, da je oktobra lani v Ljubljani dve študentki prisilil k spolnemu odnosu, pri čemer je, da bi dobil svoje, uporabil tako grožnje kot silo (fotografija je simbolična).

Maročan Ali Safini, ki mu obtožnica očita posilstvo dveh študentk oktobra lani, je na predobravnavnem naroku zanikal krivdo. Trdi, da se ni zgodilo, kot piše v obtožnici. natanko kako se bo zagovarjal, pa bo znano 16. aprila, ko se bo začela glavna obravnava.

Tožilstvo 36-letnemu Maročanu očita, da je oktobra lani v Ljubljani dve študentki prisilil k spolnemu odnosu, pri čemer je, da bi dobil svoje, uporabil tako grožnje kot silo. Eno od kaznivih dejanj pa je storil na še posebno poniževalen način. Na Safinijevo željo bosta verjetno morali na glavni obravnavi svojo stran zgodbe še enkrat povedati tudi žrtvi, čeprav sta tako tožilstvo kot Safinijeva zagovornica predlagala, da se zaradi zaščite osebne integritete žrtev na sodišču prebereta njuni izpovedbi iz preiskave. Obe strani sta tudi predlagali, da se sodni postopek opravi za zaprtimi vrati, o čemer bo sodnica odločila na prvem naroku.