"Virus se ne širi, širijo ga ljudje"

Chloe je bila stara 21 let, bila naj bi brez zdravstvenih težav, zdaj je ni več

R.T.
25. 3. 2020, 20.53
Posodobljeno: 25. 3. 2020, 20.56
Deli članek:

21-letnica je domnevno najmlajša žrtev novega koronavirusa v Združenem kraljestvu, vsaj kar zadeva bolnike brez pridruženih zdravstvenih težav. Virus se je zanjo izkazal za pogubnega.

Facebook
Chloe Middleton

21-letna Chloe Middleton iz okrožja Buckinghamshire na jugovzhodu Anglije je po navedbah njene družine umrla zaradi okužbe z virusom sars-cov-2. »Vsem ljudem, ki mislijo, da gre le še za en virus, sporočam, naj premislijo še enkrat,« je na facebooku zapisala mama 21-letnice Diane Middleton ter dodala, da govori »iz lastnih izkušenj, saj je ta tako imenovani virus vzel življenje moje 21-letne hčerke.« Chloejina teta Emily Mistry jo je dopolnila, da nečakinja ni imela nobenih drugih zdravstvenih težav. Obe sodržavljane pozivata, naj upoštevajo priporočila in ukrepe vlade ter delujejo preventivno. 

»Moji najdražji preživljajo nepopisno bolečino. Resnično stanje, povezano s tem virusom, se je šele začelo odvijati pred našimi očmi. Prosim, prosim upoštevajte vladne smernice. Zaščitite sebe in druge! Virus se ne širi, širijo ga ljudje,« je zapisala Mistryjeva. 

Konec tedna je v bolnišnici v Coventryju sicer umrl 18-letni fant, okužen s sar-cov-2, a je po poročanju britanskih medijev že prej trpel za resnimi zdravstvenimi težavami. Pri fantu je bil test pozitiven dan pre njegovo smrtjo, po navedbah vodje zdravstvene službe v bolnišnici Kirana Patela pa njegova smrt ni bila povezana z okužbo. V zadnjih nekaj dnevih so tako novo realnost pandemije pobližje spoznali tudi v Združenem kraljestvu, kjer število okužb strmo raste. Vlada državljanom zdaj svetuje, naj domove zapustijo le še ko je treba oditi v trgovino in službo, ko gredo po drugih nujnih opravkih ali pa ko to terja njihovo zdravstveno stanje. Do danes so zabeležili že več kot 8200 potrjenih primerov okužbe, umrlo pa je 436 oseb.