Napasti skušal tudi vpričo policistov

FOTO: Kraja salame se je sprevrgla v napad na varnostnika: "Ubil te bom na makedonski način"

R.T.
25. 3. 2020, 10.45
Posodobljeno: 25. 3. 2020, 17.55
Deli članek:

V ljubljanskem Zalogu se je v jutranjih urah odvijala prava drama. To so podrobnosti.

Novice Svet24
V zaloški trgovini se je v jutranjih urah odvijala prava drama.

Pred 10. uro zjutraj je neznanec vstopil v trgovino Špar, ki se nahaja v ljubljanskem Zalogu. Odtujil je je suhomesnati izdelek, pri dejanju pa ga je zalotil varnostnik. Dolgoprstneža je tudi pregledal in pri njem našel salamo. Odpeljal ga je v zadnje prostore trgovine in uspel poklicati policijo, potem pa se je kraja sprevrgla v napad. Moški se je namreč nad varnostnika spravil s silo in mu pri tem tudi grozil. "Ubil te bom na makedonski način," mu je pretil. Posredovalo je več policijskih patrulj, policisti pa so moškega prijeli. Po besedah varnostnika, ga je moški tudi ob prisotnosti mož v modrem poskušal napasti še enkrat. 

Novice Svet24
Varnostnik je uspel poklicati policiste, ki so prihiteli na kraj.

Varnostnik, ki danes po napadu še naprej opravlja svoje delo, nam je zaupal, da je tat v omenjeni poslovalnici trgovine Špar skušal krasti že v preteklosti. 

Poizvedbo smo opravili tudi pri ljubljanskih policistih. Odgovorili so nam, da gre za 60-letnega osumljenca. "Ta je poskušal izvršiti tatvino izdelkov, pri tem ga je zalotil varnostnik in ga na izhodu iz trgovine zadržal," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana in dodali, da se je sicer vinjeni osumljenec do varnostnika nepristojno vedel. Potrdili so, da je s kršitvijo nadaljeval tudi ob prihodu policistov, zato so ga pridržali, zoper njega pa vodijo prekrškovni postopek.

Policisti nadaljujejo tudi z zbiranjem obvestil glede kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Novice Svet24
Povedal nam je, da mu je moški tudi grozil.