SVETOVNI PODVIGI

Top flop tedna: Lokostrelstvo vadil na fasadi sosedove hiše

S.S.
23. 3. 2020, 21.35
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. V Velenju je neznani storilec poškodoval štiri vozila taksi podjetja. Na avtih je z ostrim predmetom povzročil več risov.

9. Novomeški policisti so bili obveščeni o tatvini drv na območju Kuzarjevega Kala. Patrulja je hitro izsledila 18-letnega tatu, ki je v avtu prevažal plen. Drva so vrnili oškodovancu, lopova pa kazensko ovadili.

8. V Slovenj Gradcu so policisti oglobili domačinko, ki se je nedostojno vedla do gostov lokala.

7. Celjski policisti so v Spodnjih Prelogah oglobili občana zaradi preglasne glasbe v stanovanju.

6. V Topolšici je neznani storilec vlomil v avtomat z mlečnimi izdelki. Ukradel je 100 evrov gotovine, z rovarjenjem pa povzročil še dodatnih 500 evrov škode.

5. V Jelšah pri Otočcu je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša zavoj kave.

4. V avtokampu v Izoli sta dva moška vlomila v prikolico in tam prespala. V prikolici sta tudi zakurila ogenj in jo poškodovala. Po izsleditvi jima grozi kazenska ovadba.

3. Na pločniku, na ulici Park mladih v Mariboru, se je zgodila prometna nesreča zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo mladoletne voznice neregistriranega kolesa z motorjem. Šestnajstletnica je najprej trčila v betonski robnik, nato pa še v objekt tamkajšnje srednje šole, ob tem razbila steklo na vhodu, zapeljala v hodnik šole, tam padla in se lažje poškodovala. Elektronski alkotest je pokazal, da je imela v organizmu 0,81 mg/l alkohola. Sledi ji obdolžilni predlog.

2. Na savinjskem nabrežju v Celju sta se sprla dva moška, eden je drugega potisnil v reko. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

1. V Seči se je prijavitelj igral z otrokom na dvorišču, ko je mimo njiju v fasado priletela lokostrelska puščica iz sosednje hiše. Policija preiskuje kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti. (ss, foto: arhiv Svet24)

***FLEHA: Top flop tedna / Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona POUDARK: V Topolšici je neznani storilec vlomil v avtomat z mlečnimi izdelki. CIFRA: 0,81 mg/l je alkotest nameril mladoletni voznici neregistriranega kolesa z motorjem v Mariboru.***