Črna kronika

FOTO: Takšna so gozdna tla po petkovem požaru na Šentviškem hribu

S.R.
22. 3. 2020, 14.34
Posodobljeno: 22. 3. 2020, 17.21
Deli članek:

Kljub veliki požarni ogroženosti so kurili v naravi.

STA
Posledice požara na Šentviškem hribu.

Kot smo že poročali, je v petek popoldne zagorelo na Šentviškem hribu na obrobju Ljubljane. Zagorelo je podrastje v gozdu, gasilci pa so morali zaradi nedostopnosti terena požar gasiti tudi s pomočjo helikopterja. Kraj so nato zavarovali policisti in tekom naslednjega dne opravili tudi ogled požarišča.Kot danes pojasnjujejo ljubljanski policisti, v zvezi s sumom, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, še vedno zbirajo obvestila,o vseh zbranih obvestilih pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. 

STA
Posledice požara na Šentviškem hribu.

Včeraj ob približno 10. uri je zagorelo tudi na območju Sostrega in Debnega vrha. Zagorelo je podrastje pod električnimi daljnovodi. Gasilci so oba požara pogasili, policisti so kraja zavarovali in opravili ogled kraja. Policisti tudi v tem primeru še vedno zbirajo obvestila v zvezi s sumom, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, dodajajo pri PU Ljubljana. 

V petek je bila razglašena velika požarna ogroženost, policisti pa so obravnavali več požarov in primerov nedovoljenega kurjenja v naravnem okolju, še pojasnjujejo. V večini primerov so ugotovili ugotovljeno, da je do požarov prišlo pri sežiganju vejevja in drugega materiala pri različnih spomladanskih opravilih, posledično pa je to pomenilo uporabo interventnih služb, predvsem gasilcev in policistov. "Prav gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja koronavirusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivamo vse na pazljivost pri opravilih v naravi," dodajajo.

STA
Posledice požara na Šentviškem hribu.