Težko dostopen teren

Na Šentviškem hribu izbruhnil velik požar, gasil tudi helikopter

J.P./STA
20. 3. 2020, 17.54
Posodobljeno: 20. 3. 2020, 19.50
Deli članek:

Na Šentviškem hribu, ki leži na obrobju Ljubljane, je popoldne izbruhnil požar.

Gasilska brigada Ljubljana
Helikopter med gašenjem

Požar, ki je danes okoli 14.30 izbruhnil na pobočju Šentviškega hriba v ljubljanskem Šentvidu, je 91 ljubljanskim gasilcem uspelo omejiti. Ponoči bo na območju ostala požarna straža. To je že šesti požar na istem območju v nekaj dneh, so pojasnili v Gasilski brigadi Ljubljana.

Ker gre za gozdnato območje, ki je dostopno le po gozdnih vlakah, je požar pomagal gasiti tudi helikopter Slovenske vojske. Požar je omejen, sledilo bo prekopavanje požarišč. Na območju bo čez noč ostala požarna straža z enim gasilskim vozilom.

Kot je poudaril Anže Bitenc iz Gasilske brigade Ljubljana, je današnji požar že šesti v radiju okoli 500 metrov v desetih dneh, zato ne izključujejo možnosti, da je bil povzročen.

Trenutno je na požarišču 91 gasilcev z 21 vozili. Poleg poklicnih gasilcev pri gašenju sodelujejo gasilci šestih prostovoljnih gasilskih društev in poveljstvo Gasilske zveze Ljubljana. En gasilec se je med gašenjem lažje poškodoval in je že v zdravniški oskrbi.

Bitenc je sicer opozoril, da je trenutno razglašena velika požarna ogroženost. "Ljudje naj bodo dodatno pozorni," je pozval.