SVETOVNI PODVIGI

Narkoman v Luciji sejal strah in trepet

S.S.
16. 3. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona

10 Koprski policisti so obravnavali 41-letnega moškega, ki je v Luciji pristopil do avtobusa in začel tolči po vozilu. Voznik ga je poskušal pomiriti, a ga je moški začel žaliti in pretepati z ročno torbico, udaril pa je tudi po vetrobranskem steklu in ga sesul. Divjak se ni pomiril niti ob prihodu patrulje in je še neprej kričal ter mahal z rokami in torbico, zato so mu odredili pridržanje. Zaradi vrste kršitev so mu izdali plačilni nalog.

9 V Dobravi pri Škocjanu je nekdo iz garaže stanovanjske hiše ukradel za 3000 evrov suhomesnatih dobrot.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Postojni sta si v lase skočili sosedi. Incident se je za eno končal s kazensko ovadbo zaradi grožnje.

6 Kranjski policisti so obravnavali skupino mlajših moških, ki so po mestu prevračali smetnjake, in jih oglobili zaradi kršenja javnega reda in miru.

5 V romskem naselju v okolici Novega mesta so policisti posredovali zaradi predvajanja preglasne glasbe oziroma kršenja javnega reda in miru. Pijani 35-letni kršitelj pa ni upošteval navodil in je kršitve nadaljeval, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Izvedbo policijskega postopka je poskušal preprečiti 44-letnik, policisti so ga prav tako morali obvladati z nekoliko tršimi prijemi. Oba sta končala v pridržanju in bila odpuščena s plačilnimi nalogi.

4 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom s stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša gotovino, nakit in numizmatično zbirko. Škode je za 2200 evrov.

3 V Šenčurju je neznanec od vrat do vrat ponujal detektorje ogljikovega monoksida. Prijavitelj je sporočil, da je možakar kraj zapustil takoj, ko je slišal lajež psa. Predstavil se mu ni, zato ga je policistom prijavil kot sumljivo osebo.

2 Brežiški policisti so prejeli več klicev občanov, ker naj bi pijan moški v gostinskih lokalih nadlegoval goste, potem pa s kolesom vijugal po cesti in ogrožal sebe ter druge udeležence v prometu. Policisti so hitro izsledili 33-letnega kršitelja, ki pa sicer kraju ni upošteval njihovih ukazov in je kršitve nadaljeval. Ker ni šlo drugače, so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi vrste kršitev zakona o javnem redu in miru so mu izdali plačilni nalog.

1 V Luciji so policisti prijeli 56-letnega domačina, zasvojenca, ki je ukradel dve jakni, na različnih mestih ragrajal in grozil, podvijal pa je tudi na policijski postaji in zavračal zdravniško pomoč. Sledi kazenska ovadba.