Motilci

Nepridipravi ne počivajo: če nimate signala na telefonu, bi to lahko pomenilo, da ...

J.P.
13. 3. 2020, 15.47
Posodobljeno: 13. 3. 2020, 15.55
Deli članek:

Vrednejših predmetov ne puščajte na vidnem mestu.

Profimedia
Pametno je preveriti.

Ni malo takih, ki, ko daljinsko zaklenejo svoj avtomobil, ne preverijo, ali se je ta res zaklenil. »Lastnik mora biti pri zaklepanju
pazljiv in se mora prepričati, ali se je vozilo dejansko zaklenilo. Najbolj priporočljivo pa je, da se preveri fizično ali je vozilo zaklenjeno. Če ugotovimo, da se vozilo ni zaklenilo, lahko preverimo tudi signal na mobilnem telefonu. Motilce signala lahko zaznamo tudi kot motenje radijskih signalov ali izgubo signala pri mobilnih telefonih, tako da je dobro, če smo pozorni tudi na ti dve okoliščini,« opozarjajo na ljubljanski policijski upravi. Nepridipravi si pomagajo s posebnimi motilci signala – potrebujejo le nekaj sekund, da onemogočijo daljinsko zapiranje.

Policisti opažajo, da ljudje opozorilom navkljub v avtomobilih še vedno puščajo vrednejše predmete, nemalokrat tudi na vidnem mestu. Svetujejo, da takšni predmeti romajo v prtljažnik.

»V kolikor ste zaznali, da nimate signala na mobilnem telefonu ali da je le ta zelo slab in da je nemogoče zakleniti vozilo, je najbolje, da vozilo parkirate na drugem kraju, kjer ne bo več moten signal, in o dogajanju obvestite policijo,« še svetujejo.