Filmski pregon v Ljubljani

FOTO: Oborožena roparja pomagal onesposobiti varnostnik slovenskih železnic, policija se zahvaljuje tudi pozornemu občanu

S.R.
10. 3. 2020, 14.26
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 14.35
Deli članek:

Znanih je več informacij o včerajšnjem ropu in filmskem pregonu v Ljubljani.

Bralec
Policijski lov v Ljubljani.

Kot smo že poročali, so ljubljanski policisti včeraj zvečer v manj kot pol ure prijeli oborožena roparja, ki sta udarila na bencinskem servisu na Celovški cesti v slovenski prestolnici. V prodajalno sta vstopila zamaskirana, mahala z orožjem in zahtevala gotovino. S plenom sta jo pobrisala v noč, a nista računala na pozornega občana.

Ukradla sta približno osem tisoč evrov, danes pojasnjujejo ljubljanski policisti, ki dodajajo, da gre za 36 in 25 let stara državljana Bosne in Hercegovine. Njun beg je opazoval občan, ki je policistom tudi razkril, kam sta se podala in v katero vozilo sta sedla. Tega so hitro izsledili ter ga poskušali z modrimi lučmi in sireno ustaviti. Bili so neuspešni, lopova pa sta nadaljevala pot v smeri centra, pri čemer je voznik s prehitro vožnjo in vožnjo skozi rdečo luč ogrožal druge udeležence v prometu. Na Dunajski cesti je nato trčil v drug avtomobil, a je nastala le materialna škoda. 

STA
V križišču na Dunajski cesti sta trčila v drugo vozilo.

Policist streljal

Njuna pot se je končala v križišču Dunajske in Viharjeve, kjer je voznik odvzel prednost drugi voznici in vanjo trčil. Avtomobil roparjev je odbilo v službeno vozilo policije. Na tem mestu sta vozilo zapustila in jo peš mahnila proti železniški postaji. Na pozive policistov se nista ozirala, eden je celo segel v torbico, ki jo je imel pri sebi, zaradi česar je policist v varno smer izstrelil opozorilne strele. V tem trenutku je prvi le klonil in se ulegel na tla, nakar so ga policisti pridržali in mu odvzeli nabito orožje. Drugi je z begom nadaljeval ter se pri železniških tirih obrnil in segel za pas, ob vnovičnih opozorilnih strelih pa se je za njim znova pokadilo. Na drugi strani železniških tirov so ga policisti s pomočjo varnostnika slovenskih železnic vendarle prijeli in obvladali. Tudi njemu so zasegli nabito orožje. 

Bralec
Policijski lov v Ljubljani.

Policisti še vedno zbirajo obvestila o ropu, roparja pa bodo v roku 48 ur privedli k preiskovalnemu sodniku. Osumljena sta storitve kaznivih dejanj ropa in napada na uradno osebo, 36 letnik pa tudi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Za rop je zagrožena kazen zapora od treh do petnajst let, za napad na uradno osebo od šest mesecev do pet let ter za nevarno vožnjo zaporna kazen do enega leta, še pojasnjujejo pri PU Ljubljana. Zlikovca po do zdaj znanih podatkih v Sloveniji še nista bila obravnavana za kazniva dejanja. 

»Ob tej priložnosti se še enkrat iskreno zahvaljujemo občanu za koristne informacije, ki so pripomogle k hitremu prijetju storilcev, prav tako se zahvaljujemo varnostniku slovenskih železnic za pomoč pri prijetju nevarnega storilca,« še poudarjajo ljubljanski policisti.

STA
V križišču na Dunajski cesti sta trčila v drugo vozilo.

STA
V križišču na Dunajski cesti sta trčila v drugo vozilo.