izstrelili štiri opozorilne strele

FOTO: Drama v prestolnici: policisti lovili roparja, ki sta med begom trčila v več vozil

A.S.
9. 3. 2020, 21.52
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 00.29
Deli članek:

Ljubljanski policisti so se podali na lov za oboroženima roparjema. Prijeli so ju v manj kot pol ure.

Bralec
Enega od storilcev so policisti prijeli na glavni železniški postaji.

Danes so bili nekaj po 19. uri ljubljanski policisti obveščeni o ropu bencinskega servisa ob Celovški cesti. Po doslej zbranih obvestilih so ugotovili, da sta zamaskirana storilca vstopila v prodajalno. Zaposlenim sta grozila in z orožjem v rokah zahtevala gotovino. Z denarjem sta jo ucvrla.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so na kraj napotili več policijskih patrulj. Policisti so na podlagi informacij, ki jih je posredoval občan, izsledili vozilo s katerim sta se storilca odpeljala s kraja. Z opozorilno sireno in modrimi lučmi so ga voznika želeli ustaviti, ta pa se je na njihove pozive požvižgal in z vožnjo nadaljeval proti centru Ljubljane. 

Na poti je storil več prekrškov in trčil v najmanj dve vozili. Policisti so ga uspešno ustavili v križišču Vilharjeve in Dunajske ceste. Enega storilca jim je uspelo prijeti, medtem ko je drugi zbežal, a ne za dolgo. Možje v modrem so ga prijeli v bližini železniške postaje in pred prijetjem izstrelili štiri opozorilne strele. 

Kot so sporočili s PU Ljubljana, nihče ni bil poškodovan.

Policisti so osumljenima odvzeli prostost, občanu, ki jim je pomagal pri izsleditvi osumljencev pa se iskreno zahvaljujejo.

Bralec
Policisti so osumljenima odvzeli prostost.