Črna kronika

On je kriv, da so prijatelji za vedno izgubili 29-letnega Igorja

R.T.
9. 3. 2020, 16.41
Posodobljeno: 9. 3. 2020, 19.05
Deli članek:

To je terjalo življenje nadebudnega glasbenika in inštruktorja jahanja.

facebook
29-letni Igor Nešić je umrl v tragični nesreči.

V hudi prometni nesreči, do katere je prišlo v sredo v naselju Dugopolje pri Splitu, je življenje izgubil 29-letni Igor Nešić. Po poročanju portala Index, je bil Igor Nešić član splitske glasbene skupine Smile in inštruktor jahanja."Dragi prijatelj, sedaj poj in galopiraj po neskončnih nebeških stezah in počivaj v božjem miru. Družini, iskreno sožalje," so takrat objavili njegovi prijatelji na facebooku. 

Na Nešićevem pogrebu je bilo več sto ljudi, ki jih je izguba povsem pretresla. 

Hrvaški mediji so v sredo poročali, da sta malo čez polnoč čelno trčili dve vozili. Ker sta bila avtomobila znamk Volkswagen Passat in Suzuki Vitara povsem uničena, so predvidevali, da gre najverjetneje za čelno trčenje.

Sedaj pa so na dan priplavale podrobne informacije o tragični nesreči. Nešić je vozil vitaro. Nasproti je pripeljal passat, v katerem sta bila 32-letni Ivan Kardum in 35-letni Mate Perišić. Voznik passata je pohodil plin in vozil najmanj 115 kilometrov na uro, kjer hitrostna omejitev znaša dvakrat manj, poroča portal Dalmacija danas.    Čeprav ni znano, kdo od dvojice je sedel za volanom passata, je voznik omenjenega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo 29-letnega glasbenika, ki je povsem pravilno prihajal iz nasprotne smeri. Po trčenju je vitaro obrnilo okoli svoje osi, VW passata pa je odbilo, ustavil se je šele 60 metrov stran od kraja nesreče. 

Tako Kardum kot Perišić sta hudo poškodovana, po poročanju portala Dalmacija danas, pa je voznik v življenjski nevarnosti.