Grozljiva najdba na jugu Nemčije

Sprehajalec na trati ob krožišču naletel na trupelce novorojenčka

R.T.
6. 3. 2020, 16.26
Posodobljeno: 7. 3. 2020, 09.39
Deli članek:

Z juga Nemčije poročajo o grozljivi najdbi trupelca novorojenčka, na katerega je v četrtek zvečer naletel nek sprehajalec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na trati v bližini kraja Welzheim v južnonemški zvezni deželi Baden-Württemberg se je v četrtek, kot to počne pogosto, sprehajal nek domačin. Bilo je malo po 18. uri zvečer, zunaj se je mračilo, ko je na travnati površini ob krožišču zagledal novorojenčka, poročajo nemški mediji. Dete je bilo že mrtvo, prve preiskave pa kažejo, da se je rodilo v sedmem ali osmem mesecu nosečnosti. Zaenkrat še ni znano, ali je bilo dete mrtvorojeno, ali pa je umrlo po rojstvu, pri čemer ne izključujejo niti tega, da je bilo žrtev nasilja. 

Na kraju so bili vso noč in tudi zjutraj prisotni kriminalisti, po navedbah očividcev pa jim je uspelo zavarovati več sledi. Mamo novorojenčka sicer še vedno iščejo, prav tako iščejo mesto poroda in natančen čas rojstva. Še vedno namreč ni jasno, kdaj je bilo trupelce na trato odvrženo. Rezultati obdukcije še niso znani. Policija se je za več informacij obrnila na javnost, saj ne vedo niti tega, v kakšnem zdravstvenem stanju je mama umrlega otroka. Morda poleg zdravniške oskrbe potrebuje tudi psihološko pomoč, so še pojasnili.