Črnomaljec

FOTO: 54-letnik doma skrival pravo orožarno

A.S.
5. 3. 2020, 11.23
Posodobljeno: 5. 3. 2020, 12.46
Deli članek:

Eksploziv so varno uničili bombni tehniki.

Foto: PP Metlika
Odredba sodišča je metliškim policistom odprla vrata 54-letnika iz Črnomlja.

Odredba sodišča je metliškim policistom odprla vrata 54-letnika iz Črnomlja. V sodelovanju s črnomaljskimi policisti so med hišno preiskavo našli in zasegli 11 pušk, 2 pištoli, 173 nabojev, 78 detonatorjev, ročno bombo, 8,5 kilogramov eksploziva, 18 metrov vžigalne vrvice, 84 prepovedanih petard, več delov orožja in sedem daljnogledov za puške.

Foto: PP Metlika
Skrival je pravo orožarno.

PP Metlika
Z najdbo so seznanili bombne tehnike Specialne enote Generalne policijske uprave, ki so poskrbeli za varno uničenje eksploziva in prevzeli prepovedane pirotehnične izdelke, detonatorje in bombo.

Z najdbo so seznanili bombne tehnike Specialne enote Generalne policijske uprave, ki so poskrbeli za varno uničenje eksploziva in prevzeli prepovedane pirotehnične izdelke, detonatorje in bombo. Z ugotovitvami so seznanili tudi preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da ima osumljenec dovoljenje za štiri kose lovskega orožja. Tudi te so mu zasegli. Razlog? Nepravilna hramba. Pri pristojni upravni enoti so predlagali uvedbo postopka za odvzem orožja.

Zoper moškega so policisti že uvedli prekrškovni postopek, po zaključeni preiskavi pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Foto: PP Metlika
Med hišnimi preiskavami so policisti 54-letniku zasegli tudi osem motornih žag.

Za zasežene motorne žage policisti sumijo, da izvirajo iz tatvin. Morebitne oškodovance pozivajo, da pokličejo na policijsko postajo Metlika na telefonsko številko 07 363 7250. Prav tako iščejo morebitne oškodovance kaznivega dejanja tatvine kardanskih gredi. Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da izvirata iz tatvin.

Foto: PP Metlika
Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da sta bila ukradena.