V Kranju

Zvijačna akviziterka prodaja »zdravilni« pas

G.G.
4. 3. 2020, 09.20
Posodobljeno: 4. 3. 2020, 09.27
Deli članek:

Včeraj je udarila na Šorljivi ulici v Kranju. Njena žrtev je bila starejša občanka.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po spretnem pleteničenju je starejšo gospo prepričala, da je od nje kupila »zdravilni pas«. Še pred tem ji je v znak dobre volje ponudila darilo – ceneno spodnje perilo. Kasneje je ženska podvomila o nakupu in obvestila policijo. Izkazalo se je, da gre za povsem navaden masažni pas, ki je vreden bistveno manj od plačanega zneska, so sporočili s PU Kranj.

Kakšna je ta sleparska akviziterka? Stara je med 30 in 40 let, rjavih las in močnejše postave. Včeraj je bila oblečena v temno bundo in temne čevlje. Menda je govorila »s hrvaškim naglasom«. 

Policisti ponavljajo nasvet. Potrebno je premisliti, koga spuščate v svoje domove, če pa jih že spuščate, pa ne nasedajte njihovi sporni ponudbi. Še bolje, da se z njimi pogovorite zunaj in na svežem zraku trezno premislite o »poceni« nakupih, ki se lahko kasneje izkažejo za drage. 

»Ker so žrtve teh goljufov in drznih tatov največkrat starejše osebe, apeliramo na mlade, da s taktiko storilcev in opozorilom seznanijo svoje starše in stare starše,« svetuje predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos