Ogoljufal štiri žrtve

Avtomobil mu je obljubil za 9.000 evrov, izterjal jih je 120.000 in izginil

B.K.
3. 3. 2020, 14.16
Posodobljeno: 3. 3. 2020, 18.36
Deli članek:

Od ene žrtve pa si je celo izposodil večjo količino denarja, ki ga ni nikoli vrnil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Goljufije so se zgodile konec leta 2018 in v začetku leta 2019. Osumljeni, sicer prebivalec občine Hrpelje Kozina, je dvema oškodovancema iz Sežane obljubil, da jima bo za 26.000 evrov iz tujine dobavil avtomobila znamke Mercedes in VW. Cena naj bi zajemala vse stroške skupaj z uvozom vozil iz tujine v Slovenijo. Osumljenec avtomobilov nikoli ni dostavil, prav tako ni nikoli vrnil vročenega denarja.

Osumljeni je zlorabil tudi zaupanje oškodovanca iz Vipave. Tudi temu je v začetku leta 2018 obljubil, da mu bo za 9.200 evrov dobavil avtomobil znamke Audi. Žrtev je denar plačala, a to za nepridiprava ni bilo dovolj. Pod pretvezo dodatnih stroškov je, malo po malo, od oškodovance skupaj 'iztržil' skoraj 120.000 evrov. Oškodovanec avtomobila nikoli ni videl, prav tako je ostal brez vplačanega denarja.

Kasneje je osumljeni storil še eno goljufijo. Žrtev iz Kopra je naplahtal, da mu je ta večkrat posodil denar v skupni vrednosti približno 60.000 evrov. Osumljeni kljub nenehnim obljubam denarja ni vrnil.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so po opravljeni kriminalistični preiskavi zoper osumljenca na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj goljufije. Za dve ovadeni kaznivi dejanji je zagrožena zaporna kazen do osmih let, za eno pa do treh let zapora.