Lopov

Na Celjskem prijeli Gruzijca, ki je vlamljal po vsej Evropi in menjaval identitete

S.R.
2. 3. 2020, 10.39
Posodobljeno: 2. 3. 2020, 10.47
Deli članek:

Lopovska trojica si je gnezdo ustvarila na območju Mozirja.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Celjski policisti in kriminalisti so 25. februarja ustavili 36-letnega državljana Gruzije, ki je sedel za volanom vozila s španskimi registrskimi tablicami. Identificirali so ga ter ugotovili, da je imel pri sebi klešče in izvijač, v rokah poštenega državljana sicer običajno ročno orodje, v rokah lopova pa sredstvo za vlamljanje. Izkazalo se je, da Gruzijec spada slednje.

Policisti, ki so bili seznanjeni z dejstvom, da so storilci na območju Celja v preteklosti s podobnim orodjem izvedli večje število vlomov, so 36-letnika pridržali. Pozneje so še ugotovili, da je neposredno pred postopkom nekdo z istim orodjem vlomil v stanovanje v Celju ter odtujil 1500 evrov in zlatnino, sporočajo iz PU Celje. Izkazalo se je, da je 36 letnik skupaj z 33 in 34 let starima državljanoma Gruzije živel na območju Mozirja. V večernem času so tako policisti pridržali tudi njegova pajdaša. Celjski policisti še pojasnjujejo, da je 33-letnik avgusta lani na podoben način vlomil v stanovanji na območju Velenja. Tudi on je odnesel denar in zlatnino. 

27. februarja so trojico privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper 33-letnika s pestro zgodovino odredil pripor, druga dva pa je izpustil na svobodo. Najmlajši si je pripor prislužil zaradi številnih vlomov, ki jih je v okviru organiziranih skupin izvajal v različnih državah po Evropi. Italija mu je posledično izrekla tudi ukrep prepovedi vstopa v schengensko območje. Kljub temu se je z menjavami identitete prosto gibal po evropskih državah. Trojico sicer sumijo še več drugih vlomov v stanovanja na območju Celja in v drugih delih Slovenije. Zlasti na Celjskem so letos zaznali porast števila vlomov.