Mladeniča

Dva pijana nadlegovala starše, eden celo napadel policiste

J.P.
2. 3. 2020, 10.12
Posodobljeno: 2. 3. 2020, 10.13
Deli članek:

Policisti novomeške policijske uprave so imeli obravnavali dva primera kršenja javnega reda in miru, v obeh pa sta bila na delu mlajša moška pod vplivom alkohola.

Profimedia
Oba kršitelja sta bila pod vplivom alkohola (fotografija je simbolična).

Sevniški policisti so v petek na domu obiskali 26-letnika, ki je pijan nadlegoval starše. Pomiril se ni niti po prihodu policistov, temveč je nadaljeval z razgrajanjem in vpitjem. Še več, moški je celo napadel policistko in policista, ki sta se odzvala klicu na pomoč. Obvladala sta ga z uporabo prisilnih sredstev in ga odpeljala v prostore za pridržanje. "Zoper osumljenca bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Metliške policiste je podobna intervencija čakala v noči na soboto. 25-letnik je žalil starše in v hiši razbijal inventar, pomirila pa ga ni niti prisotnost roke pravice. Njihovih ukazov ni upošteval, zato so ga morali obvladati in pridržati. Doletel ga je plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.