nedaleč od meje z Bosno in Hercegovine

V prtljažniku avtodoma našli 12 migrantov, med njimi sedem otrok: policisti so jim verjetno rešili življenja

A.S./STA
28. 2. 2020, 21.20
Deli članek:

Hrvaški policisti so na območju Gline nedaleč od meje z Bosno in Hercegovine v prtljažniku avtodoma s poljskimi registrskimi tablicami našli 12 migrantov. Ljudem so verjetno rešili življenja, saj so bili trije moški, dve ženski in sedem otrok v slabem stanju, je danes sporočilo hrvaško notranje ministrstvo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Migrante so našli minulo nedeljo v večernih urah med nadzorom avtodoma, in sicer v prtljažnem prostoru, ki ga je bilo možno odpreti le z zunanje strani.

Ljudje so bili utrujeni in brez zraka ter so jim verjetno rešili življenja, so danes sporočili s hrvaškega notranjega ministrstva. Kot so dodali, so migrantom nemudoma nudili zdravniško pomoč.

Ugotovili so, da je šlo za 12 iraških državljanov iz dveh družin, ki so nezakonito vstopili na Hrvaško. Vsi so zaprosili za azil na Hrvaškem. Nameščeni so v centrih za prosilce za azil v Kutini in Zagrebu.

Hrvaška policija je ob tem priprla 36-letnega voznika avtodoma in njegovo 34-letno sopotnico, oba poljska državljana, zaradi suma tihotapljenja ljudi.

Prejšnji petek so na območju Novske, nedaleč od Kutine, našli 19 oseb, ki so nezakonito prestopile hrvaško mejo z BiH, so dodali.

Tudi v tem primeru je šlo za iraške državljane, med katerimi je bilo pet moških, šest žensk in osem otrok, ki so bili dehidrirani in potrebni zdravniške pomoči. Potem ko so ženske in otroke z reševalnimi vozili prepeljali v bolnišnici v Pakracu in Sisku, so migranti zaprosili za azil na Hrvaškem. Nameščeni so v centrih za prosilce za azil, je še navedla hrvaška policija.