Črna kronika

Medicinski "brat" trdi, da starejši pacientki tega ni počel: naletel na gluha ušesa in pristal za zapahi

R.T.
28. 2. 2020, 16.04
Posodobljeno: 28. 2. 2020, 19.24
Deli članek:

23-letnega medicinskega tehnika čaka sojenje.

Lee County Sheriff's Office
Frantz Belodrin

24. februarja se je v večernih urah starejša pacientka, hospitalizirana v bolnišnici okrožja Fort Myers na Floridi, prebudila, potem ko je začutila, da se nekdo dotika njenih nog. Sprva je mislila, da gre za medicinsko sestro, ki zgolj preverja, kako je s pacienti. Zgodilo se je še dvakrat. 

Tretji incident pa ni ostal neopažen. Pacientka se je zbudila in videla, kako se 23-letni Frantz Belodrin, sicer dežurni medicinski tehnik v omenjeni bolnišnici, sklanja nad njenimi nogami. O tem je obvestila medicinsko sestro in varnostnike v bolnišnici, ki so poklicali tamkajšnjega šerifa. Blodrina so v torek dopoldne aretirali. Razlog? Pacientki naj bi sesal nožne prste. 

Belodrin je možem v modrem zatrdil, da je šlo za napako ter da je skušal le pobrati svoj telefon, ko ga je pacientka opazila. Izpostavil je, da sta v bolniški sobi še dve osebi ter da tega ne bi nikoli počel. 

23-letnika so v sredo izpustili, potem ko je poravnal varščino, na delovno mesto pa se ni smel vrniti. Konec marca pa ga čaka sojenje.