Novo mesto

Vpričo otroka se je fizično in psihično znašal nad partnerko ter ji z nožem grozil, da jo bo ubil

S.R.
28. 2. 2020, 14.56
Posodobljeno: 28. 2. 2020, 15.05
Deli članek:

Novomeški policisti so imeli polne roke dela z nasilnežem.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Včeraj ob približno 20. uri so se namreč odzvali na klic na pomoč zaradi nasilja v družini. Ob prihodu na kraj sta policista izsledila nasilneža, ki pa ni želel sodelovati v postopku. Kot sporočajo iz PU Novo mesto, je vpil na policista in poskušal zapustiti kraj, kar sta mu onemogočila. Nato jima je začel groziti in ju pozivati k pretepu. Z uporabo prisilnih sredstev sta ga obvladala.

Preiskava je pokazala, da je 33-letni nasilnež, ki ga je nekaj skrival tudi pod kapo, ob prisotnosti otroka izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko ter ji z nožem grozil, da jo bo ubil. Zaradi suma, da ogroža njeno življenje, osebno varnost in svobodo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja ter o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika. Ta bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Z zbiranjem obvestil nadaljujejo, po zaključeni policijski preiskavi pa ga bodo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja otroka ter surovega ravnanje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ovadili na pristojno tožilstvo.